Hogy viseljem el, hogy lusta vagyok és nem érek el annyit az életben, mint szeretnék?
Tudom, ne legyek lusta, de egyszerűen nem megy. Meg tűzzek ki reális célokat, de tipikusan az az ember vagyok, aki mindig a kitűzött cél 60-70%-t teljesíti.
Ti mit tennétek a helyemben? (Azon kívül, hogy el kéne mennem szakdogát írni, mert amúgy meg fogok bukni.)
Hát ha már szakdogát írsz, és eljutottál idáig akkor nem lehetsz lusta.
Semmit, olyan dolgokat csinálnék amit élvezek, és nem leszek tőle rosszabb kedvű, lexarnám ha azok olyan dolgok amik "hátráltatnak az életben".
Feltéve ha tényleg el akarod viselni a "lustaságot".
Én ezt tenném: pl filmezés-sorozatozás, jó kajákkal, egy jó motorozás, bulizás (márha nem lesz covid) krvázás (:D).
Nyilván ezekhez pénz kell, szóval ugyanott vagyok, muszáj dolgozni.
#1 Köszi elolvasom
#2 Sajnos egyáltalán nem az a típus vagyok, aki jókedvűen tudja élvezni az életet, miközben azt érzi, hogy lemarad. Talán nem zavarna ennyire, ha a barátaim/haverjaim nem lennének sokkal sikeresebbek, mint én. Ha három év után nem junior lennék, miközben amúgy a senior kollégáknak segítek a bonyolult problémákban tanáccsal, csak annyira nem teljesítek, hogy nincs mire előléptessenek, ráadásul nem is versenyszféra, ott kikészülnék a napi 2-3 óra munkavégzésemmel.
:D én meg kettesre érettségiztem, még van egy szakmám, de betanított mekoskent dolgozók, és tök jól elvagyok
Szerintem te depressziós vagy.
Szerintem csak nem ezt képzeltem magamnak. Ez olyasmi, minthogy a középkorban senkinek nem hiányzott volna havi egy váltás ruha, de mondjuk ma már minden gyerek rosszul érezné magát, ha össz-vissz ennyije lenne.
Nekem a fenekem alá toltak egy budapesti lakást, ami mellett alig tudok megtakarítani, ami informatikusként elég cikinek tűnik. Ráadásul mindenhol nyomják, hogy 8 óra munka után képezd tovább magad, meg élvezetből programozz, meg fejlődj folyamatosan. Az ismerőseim, már egyetemen jobban programoztak, én meg úgy érzem folyamatosan lemaradok, még kis fizetésemeléssel sem vesznek át másik pozícióba, csak olyan helyre, ahol napi 9 órára szerződöm és ismerős jött el onnan, állítólag folyamatos a túlóra.
Juniorként nem sokkal keresel többet mint 250-300, jól tudom ?
Mert akkor akár milyen más szakmunkára is válthatsz, ami talán több örömet okoz, és simán megkeresel ennyit, sőt még többet is.
Nettó 350+cafi+bónusz. De az ismerőseim 500-700 nettókat keresnek, családi házakat vesznek és luxus nyaralásokat meg milliós gyűrűket a barátnőjüknek és nekem panaszkodnak, hogy kevés a fizetésük, mert az egyetemet be sem fejezett ismerősük többet kap.
És minden ismerősöm ilyen, már nem merek velük találkozni, mert rosszul érzem magam tőle napokig utána teljesen depressziós vagyok és féltékeny.
Miközben nekem is aránylag jó a fizetésem, tök jó, hogy keveset kell érte dolgoznom, de néha utálom a munkám és rosszul érzem magam, hogy nem értem el semmit. Ők meg tudom, hogy gyakran túlóráznak, mégis azt gondolom, hogy egyszercsak annyi pénzük lesz, mondjuk 40-45 évesen, hogy nyugdíjba mennek én meg dolgozhatok 70-80 éves koromig.
Na hát akkor csak depressziós vagy, illetve van némi önértékelési problémád, amúgy ez a nettó nem nagy szám, szóval simán tudsz váltani ha nem tetszik a programozósdi.
Más munkakörben is lehet fejlődni, és "kerriert" építeni.
Amúgy te tini, kora huszonéves korodban "kiélted" magad ?
Tehát volt bulizós korszak ?
Mert ha nem akkor lehet jó lenne bepótolni :D
Sosem voltam a nagy bulizós, de voltam öt-hatszor külföldön barátokkal utazgatni (olyan nagyon nem jött be).
A problémám, hogy lusta vagyok karriert építeni, 24 éven át jól tanultam és kifáradtam, mert nem látom, hogy lenne eredménye.
Nincs olyan dolog, amit igazán szívesen csinálnék és felvennének és nem unnám meg 2-3 éven belül.
A programozás a második szakmám, amit 6 éven belül kipróbáltam és meguntam, eredetileg közgazdász voltam, a második egyetemem a programozás és egyszerűen ez is unalmas.
A kreatív vagy a kétkezi dolgok sosem vonzottak, mindig nagyon elméleti síkon mozogtam.
A kutatás-fejlesztés talán feküdne, de őszintén nincs kedvem éveken keresztül minden este programkódokat irogatni, fizikát és matematikát tanulni azért, hogy felvegyenek egy pozícióba, ami vagy tetszik vagy nem, miközben valahogy a munkámat is elvégzem, hogy megéljek.
Az ismerőseim meg mind hülyének néznek, mikor mondom a kutatàs-fejlesztést, mert a matekos tárgyak annyira nem mentek. Így viszont azt érzem, hogy az x+1. játék programot vagy hr progranot fejlesztem, aminek semmi értelme nincs, vagy épp összedobunk egy használhatatlan orvosi szoftvert.
9
Passz, kifogytam, ha nagyon zavar a dolog akkor menj el egy pszichológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!