Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Saját országod hogyan nézne ki?

Saját országod hogyan nézne ki?

Figyelt kérdés
Hol lenne? Milyen tájakon? Orosz Birodalom méret, vagy olyan pici városállam, mint Monaco? Milyen törvényeket hoznál? stb.

2021. ápr. 18. 23:53
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Az én országom egy falakkal körbevett városállam lenne, körülötte hatalmas kiterjedésű erdők, mezők, folyók és kisebb-nagyobb tavak, valamint hatalmas szántóföldek és mezőgazdasági létesítmények, ezeket is egy nagyobb fal venné körbe.

Nagyjából 30-50 ezer fő lakna.

Az építészet leginkább Edinburgh-ra hajazna, de high-tec lenne az egész város. Fejlett fúziós erőművekből exportálná az állam az energiát a környező országoknak, fejlett bankrendszer lenne, és nagyfokú robotizáció (teljesen automatikus tömegközlekedés, gépesített mezőgazdaság).

Nem lenne sok szociális támogatás, hanem feltétel nélküli alapjövedelem lenne (de csak részleges, pl 50 ezer forint értékben). Az oktatás és az egészségügy teljesen ingyenes lenne, és nem lenne ekkora bürokrácia. Áfa 20%, szja+társadalombiztosítás együtt 30% lenne a fizetésből, ennyit kéne csak adózni, semmilyen járulékot nem kéne fizetni, semmilyen költsége nem lenne az ügyintézésnek.

A város lakásainak a 80%-a állami tulajdonban lennének, de potom pénzért bérelhetőek, amit egy fiatal és egy nyugdíjas is meg tud fizetni. A kertvárosi övezetben viszont a tehetősebbek saját családi házban lakhatnának.

Alkotmányos monarchia lenne, ahol a 99 fős népgyűlés lenne a törvényhozó hatalom, a király(nő) pedig az állam feje.

Ja, és mindenki vegetáriánus lenne, legfeljebb halat lehetne enni, amúgy hüvelyes növényekkel, rizzsel és sok sok egyéb gyümölccsel és zöldséggel táplálkozna a lakosság, amit helyben megtermelnek, kihalásznak.

2021. okt. 28. 14:58
 22/28 anonim ***** válasza:
30%

"Alkotmányos monarchia"

Nem, marxizmus lenn3, mivel gsönyörűenbleírtad a marxizmust.

2021. okt. 28. 15:02
 23/28 anonim ***** válasza:
94%

Már megbocsáss, de te mindenkit köteleznél a vegetáriánus életmódra?

Ilyen baromságot ritkán olvasok.

2021. okt. 28. 18:40
 24/28 A kérdező kommentje:

Nem kötelezném, ott egy ilyen spirituális nép élne, mint a buddhista szerzetesek kb, maguktól nem ennének. Ez csak egy kitalált ország, kitalált lakossággal XD

Nem lenne tiltó törvény rá. Pl a magyarok nem igazán esznek csigákat, na az én fantáziámban ez a nép nem enne húst.

2021. okt. 28. 22:09
 25/28 anonim ***** válasza:
Ja értem.
2021. okt. 28. 22:10
 26/28 anonim ***** válasza:
94%
Ilyenen annyira nem gondolkodtam, de ami talán beleillik a "saját ország" témába, az az, hogy párszor már eszembe jutott az utcán végig nézve, hogy sokkal, de sokkal több közteres kéne és nagyon szigorúan büntetném a szemetelőket, csikk dobálókat, kutyaszar otthagyókat, nyilvános wc-zést.
2022. márc. 28. 12:52
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
A saját országom üres lenne. Nem lennének benne emberek. Csak én. Nah jó, esetleg még egy két ismeretlen, szimpatikus ember... Olyan lenne mint Franciaország a Covid lezárások alatt. Törvénybe iktatnám hogy az emberek segítsenek egymásnak, ha baj van, vagy ha észreveszik a másikon hogy valami nem stimmel vele. Egy kis őszinte érdeklődés a másik iránt. A bántást börtönnel büntetném. Még azt is amikor valakit a mássága miatt közösítenek ki... Nem kell feltétlenül működő országnak lennie... De a munka tiltott lenne benne. Mindenkinek azt kellene csinálnia amit szeret... Ilyenek :D
2022. márc. 29. 13:26
 28/28 anonim ***** válasza:
51%

Az én országomban csak a politikai vízfejet iktatnám ki, minden matematikailag lenne kiszámolva, az államot egy szoftver helyettesítené, ami kezelné az állami pénzeket, az összes állami kérdés szavazásra lenne bocsájtva, amit online tehetnének meg az emberek, mint egy napi rutin. Az állami pénz valóban az emberek javát szolgálná, úgy lenne beállítva, hogy a lehető legtöbb legyen abból visszaforgatva, ezzel is munkahelyeket teremtve. Tájékoztatva lennének a polgárok mindenről.

Minden környezetkímélő beruházást támogatnám.

Az állami beruházásokat szigorúan belföldre korlátoznám.

Az oktatást reformálnám még meg, amiben sokkal inkább egy probléma megoldó gondolkodásmódra nevelném az embereket, nem arra hogy halmozzák a passzív tudást, egészen gimnáziumig, ahonnan a szakosodástól lennének csak a hagyományos értelemben vett számonkérések.

Én személy szerint szeretem a kapitalizmust, úgy gondolom mindenkinek az jár amit kiharcol magának, nem gondolom, hogy fel kell mindenkit emelni, de a minimál életszínvonalat magasabbra hoznám. A munkanélküliséget, mélyszegénységet megpróbálnám csökkenteni, de a lehető legkevesebb “támogatással”. (Adj az embernek halat, jóllakik ma. Adj az embernek hálót, jóllakott egy életre.)

Ami emberi munkát ki lehet cserélni gépekre én megtenném, így az emberek magasabb színvonalú munkakörökben dolgoznának egy idő után.

2022. márc. 29. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!