Öngyűlöletből kiút? Tapasztalat?
Lett párom, és elgondolkodtam hogy ha ő el tud fogadni és tud szeretni, akkor szerethető vagyok. Ha pedig szerethető vagyok, akkor miért ne tudnám én is szeretni magam?
Nem mondom hogy ettől minden problémám elmúlt és önimádó lettem, de sokat enyhült az önutálatom.
Múlt év végén nagyon mélyre kerültem lelkileg az önmarcangolás miatt. Volt egy pillanat, amikor vettem egy mély levegőt és azt mondtam, hogy ez így nem mehet tovább. Vannak emberek, akik szeretnek és úgy, ahogy vagyok. Fontos vagyok nekik és törődnek velem.
Tudatosítottam magamban, hogy senki nem tökéletes és titkon mindenki ugyanazokat a kis harcokat vívja meg magával, csak éppen más életszakaszban.
Ami pedig leginkább segített az a felismerés, miszerint saját magammal kell leélnem egy életet. Én ismerem a legjobban magam, én vagyok életem első percétől az utolsóig magammal és nem tehetem meg, hogy cserbenhagyjam magam. Kibékültem a belső “kicsi énnel” és megígértem neki, hogy soha többet bánok vele így.
Ez egy folyamat, nem azonnal érezhető a változás.
En a kutyamtol tanultam meg szeretni magam.
Fogadj be ideiglenes orokbefogadassal kutyakat es tanitsd nekik a behivast,stb alapparancsokat. Meg keress gazdit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!