Mi a véleményed? Félelemkeltés,?
Németh Sándor beszéde a pokolról nézd meg a videót: [link]
Ő szerinte aki nem tér meg, nem fogadja be Jézust megváltónak nincs bűnbocsánat. Az halál után a pokolba jut akármilyen jó ember is volt. És a pokolból utolsó íteletkor a gyehennába ahol még rosszabb lesz az emberi lelkek démonokkal, bukott angyalokkal fognak együtt szendvedni. Örökké
Így működik egy szekta. Bűntudat- és félelemkeltéssel manipulálnak befolyásolható embereket, belőlük gazdagodnak meg, rajtuk keresztül gyakorolnak hatalmat.
Egyébként az a sok szervilis tekintet, amivel pásztázzák őt a hívek, komolyan megijeszt.
Tudom mi a lényeg, mert voltam hitgyülibe, meg kell térni istennél és "isten vére" elfedi az összes bűnt amit tettünk, tenni fogunk, és így jutunk a mennybe. "be kell fogadni istent, mint megváltonkat" stb stb elég nehéz téma...és el is lehet veszíteni a megváltásunkat.
Én ezt az egészet már hülyeségnek tartom, és igen megfélemlítés az egész.
A videót nem nézem meg, de dogmatikailag nem helyt álló, amit az az ember mond. A gyehenna egy szemétégető hely volt Jézus korában, Jeruzsálem mellett. Azt dobták oda, ami már semmire sem volt jó.
Ez marhaság, hogy pokol után (???) valaki a gyehennára kerül.
A Biblia szerint az elhunytak Isten mellé kerülnek vissza, mint ahogy onnan is jöttünk valamennyien. Jézus második eljövetelekor (az első volt, amikor testben megszületett e földre) lesz a feltámadás és az ítélet: aki elfogadta Őt és az Ő váltsághalálát, szeretetét, az kerül a mennybe, aki nem, az a pokolba.
De Ő ezt nem félelmet keltve kínálja, éppen ellenkezőleg. Ennyi kell tenni, elfogadni az Ő szeretetét.
Az általad említett ember egy nagyon káros szekta vezetője, sokat rombol a valós Isten-képen - nem csoda, hogy sokan viszolyogva fordulnak el.
Ne nézzetek ilyen videókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!