Szerintetek kinek könnyebb az élete? Nőknek vagy férfiaknak? Miért?
Fogalmam sincs jó témakör-e, de ez most mindegy.
Szerintetek egy nőnek vagy egy férfinak könnyebb az élete? És miért?
Szerintem ezt nem lehet egyértelműen eldönteni.
Egyénfüggő, hogy ki mit érez nagyobb nehézségnek.
Mindkét nem ugyanolyan fontos és mindkét nemnek vannak problémái.
Ezt lányként gondolom.
Ez már megint egy provokáló kérdés. Hogy lehetne ezt eldönteni? Mindenkinek vannak nehézségei, ezt nem lehet nemekre lebontani. A férfiak átlagban hamarabb meghalnak, mint a nők. Ők dolgoznak a bányákban, ők végzik a több kétkezi munkát. Ilyen szempontból az ő életük nehezebb. A nők ellen viszont több a nemi erőszak. Ilyen szempontból meg ő vannak rosszabb helyzetben.
Mindkét nemnem megvannak az előnyei és hátrányai, nem lehet általánosítani.
Az átlagos női ruhák (akár egy póló, vagy egy farmer) kényelmetlen.
Amelyik nő világéletében csak női ruhákat viselt, nyilván furcsállja ezt a fenti kijelentést, de én évekig hordtam 13-16 koromban csak férfi ruházatot, mert sokkal kényelmesebbnek tartottam a női ruháknál.
Folyton szőrteleníteni kell. Lábat, alkart, szemöldököt kell tépkedni.
Ha hosszú a hajad, csak a baj van vele, útban van, ha mindig felkötve hordod azt sem jó, ha mindig kiedve az sem.
Ha rövidre vágod? az meg furcsán néz ki. Vagy ha nem furcsa, akkor reggelente fél órát kell beállítgatni, mire elfogadható lesz és nem nézel ki vele srácnak, vagy tépett verébnek.
A melltartó kényelmetlen, a cicik sokszor útban vannak, havi előtt még fájnak is és sajognak.
A HAVI.
Mindennel együtt. Fáj is. Diszkomfort érzést is. Szex sincs. Semmi sincs. Fürdés sincs. Nyaralások tucatjai fulladtak sírásba avégett, hogy egy évig vártam a tengert, erre azon a héten jön meg. Mindenki más meg jól érzi magát, én pedig megdöglöttem a napon. A szomorúságban.
A nőnek mindig oda kell tennie magát, ha meg akar felelni. Tudjál jól főzni, legyél takaros, csinos, tartsd meg az alakod, legyél cuki.
Férfiaknál? Legyél férfi. Oszt jóvan. Tessék a söröd.
A női társaságok a halálom. Mert miről lehet velük beszélgetni? Insta, jajdecuki, baba, divat, más emberek, más emberek pasijai, más emberek nőjei, diéta, fogynomkell, körmöspilláskozmetikus.
A női beszélgetések: dumadumadumaduma és még több duma a semmiről.
A női veszekedések? A veszekedések okai? Te jó ég, sokszor nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek, ha tyúkviadalt látok.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe a női részről.
Férfiak:
Ha férfi lennék, szakállat növesztenék. Mert kell nekem. :D
Szőrös lennék, mint Csubakka. És maximum csak az orrom felett borotválnám le, hogy ne nőjön össze a szemöldököm. Oh yeah.
A szex könnyű. Nincs olyan fáj, nincs olyan, hogy száraz vagy, nincs olyan, hogy tényleg fáj a fejed, nincs olyan, hogy "szívem, ma nem megy".
Nekik bárhol bármikor megy és tüzelésre készen állnak. Ebben nagyon irigy vagyok. És gondolom még élvezik is a szexet. :D sok nő sajnos nem :(
Srácok miről vitáznak? Kábé semmiről.
A srácok miről beszélgetnek? A lényegről. Ami érdekes. Amit meg-kell-beszélni! Egyszerűen, lényegretörően, semmi rizsa!
Amiért nem lennék srác:
minden munkát velük végeztetnek:
hozd ide ezt, hozd ide azt, mert férfi vagy és elbírod.
Ja, hogy Etelka 75 kiló, Tomika meg csak vékony, és mondjuk csak 65-70? Tomika hozd már ide az az iróasztal légyolyszíves.
Egy férfinak mindenhez IS értenie kell.
Ha elromlik valami, olyan nincs, hogy a pasi nem tudja megcsinálni.
Egy igazi férfinál nem kék szalagocskát raknak a csuklójára születése után, hanem szerszámtartó-övet a derekára.
Szóval ha egy férfi pont nem ért véletlenül valamihez, akkor már szégyenszemre süllyedjen a föld alá... :(
A férfi dolgozik. A nő - bár megszenvedett érte rendesen - otthon él a gyerekkel, apuci dolgozik. Dolgozik élete végéig. Anyuci szül. Aztán megint. Aztán kell egy harmadik. Már 10 éve otthon, de apa még mindig dolgozik. Azért így kemény.
Kíváncsi vagyok, hogy egy szubjektív válaszú kérdésre (szerintetek..?) mennyi lepontozást fogok kapni :D
Persze, nyilván voltak benne durva általánosítások, de remélem mindenki érti, mire gondol a költő ;)
Amúgy köszönöm előre is kérdésetek, heteroszexuális 26 éves nő vagyok, van egy férjem meg egy kutyánk, és nem vagyok se feminista, se nőgyűlölő, egyszerűen csak nem szeretem a nemtársaim társaságát. Hát ez van.
Ezért vállaltam férfimunkát és végzek fizikai munkát (nincs kivételezés, ha Ferinek odébb kell vinnie a 40 kilós alkatrészt, akkor Jucikának is odébb kell vinnie az alkatrészt. És viszem is! )
És el kell mondjam, a legeslegjobb munkahely, a titkárnőn kívül egyedül én vagyok nő. Csak én nem az irodában lengetem a seggem.. Hanem kint dolgozok és izzadok és jól érzem magam.
Egyik pasi sem csorgatja utánam a nyálát, hanem nagyon jó haver vagyok ott mindenkivel, én is tippmixelek, én is megiszom a sört és én is elbeszélgetek a kocsikról.
DE! A titkárnővel is elbeszélgetek a ruhákról, a macskákról... Csak nem szívesen és kevés hozzáértéssel. :D
Ezt aztán leírtad! :D
#4.
Nőként mondom, hogy NEM kell szőrteleníteni, ha valaki nem akar.
A női ruhák nem kényelmetlenebbek, mint a férfi ruhadarabok.
Gyermeket vállalni nem kötelező.
A menstruáció pedig egyáltalán NEM probléma, engem soha egytalán nem akadályozott semmiben.
Szerintem mindkét nemnek kb. ugyanannyi problémája van, de nem ilyesmik.
17/L
Én amúgy egyetértek a 4-essel,nyílván igazad van teljesen neked is. Igazából mindenkinek legyen meg a véleménye :)
Kedves hetes:
"Szerintem mindkét nemnek kb. ugyanannyi problémája van, de nem ilyesmik."
Ebben igazad van, szokták mondani, mindenkinek a maga baja a legnehezebb :)
De a kérdés lényege az, hogy a kommentek, vagy szavazatok alapján próbáljunk meg egy "libikókát" készíteni, hogy mégis ki hogyan gondolja.
Aztán persze még mindig nem biztos hogy így is van, de egy képet mégis adni fog a témával kapcsolatban.
"Nőként mondom, hogy NEM kell szőrteleníteni, ha valaki nem akar."
Persze, hogy nem kötelező. Semmi sem kötelező.
Vannak olyan országok a világban, ahol a szőrös nő a szépségideál.
Más területeken pedig minél teltebb idomokkal rendelkezik egy hölgy, annál több kérője akad.
De ha itthon, nyáron a strandon egy ÁTLAG EMBER meglát egy csupaszőr nőt, nem fog összesúgni a haverjaival? Nem kezdik el fotózgatni, vagy kinevetni?
Mert a mi társadalmunkban ez az "elvárt" külső, ha pedig azzal nem egyezik, azt az emberek furcsának, meghökkentőnek találják, ami miatt a nő akár kirekesztve is érezheti magát.
"A női ruhák nem kényelmetlenebbek, mint a férfi ruhadarabok."
A férfi ruhák sokkal lazábbak, direkt bővebbre vannak szabva. A női ruhák elsődeleges célja, hogy igazodjon a formádhoz, alakodhoz, hogy kiemeljen egy-egy részt, ezzel egy kicsit jobban igazodniai kell a vonalakhoz.
Mivel jobban "feszül", azért egy férfipóló és a női póló, vagy munkásnadrág és női naci között baromira érezni lehet a különbséget.
Mikor 17 évesen először vettem magamnak egy női farmert, úgy éreztem teljsen összenyomja a ruha anyaga a combomat. Mintha valaki két kézzel szorította volna a lábam.
Az eladó szerint jó volt a méret, nem volt szűk és meg is vettem.
Tényleg passzolt, és 2 hónapot hordtam, mire elmúlt ez a hülye érzés.
Utána egy ugyanilyen gatyát vettem. Érdekes, próba közben már nem volt olyan kellemetlen. Tehát nem kinyújtottam, vagy kitágítottam, hanem megszoktam.
"Gyermeket vállalni nem kötelező."
Direkt nem is írtam azt, hogy "szülni borzalmas", pont a gyerek témát a női nem pozitívumaként írtam meg (nem kell dolgozni).
"A menstruáció pedig egyáltalán NEM probléma, engem soha egytalán nem akadályozott semmiben."
Akkor az éhínség és szegénység sem probléma, hiszen én itthon nem tapasztalom.
Örülök hogy neked nem probléma, kívánom, hogy ne is váljék azzá soha, de sajnos-sajnos sok nő rosszul van a mensturáció alatt, van olyan ismerősöm, aki be is szokott lázasodni ilyenkor 2-3 napig, úgyhogy létezik olyan, aki megsínyli ezt az időszakot.
Ezektől a női nemmel/problémákkal kapcsolatos általánosítástól már komolyan a falra mászom, főleg, hogy a háromnegyedük a társadalmi konvenciókról szól, amiket minden nőnek abszolút jogában áll vastagon leszarni, és a mai világban egyre kevesebben vannak, akik (átvitt értelemben) leköpik őt érte. Ezt én is nőként írom, sajnálom, ha csalódást okozok vele. Az életem nem könnyű, de ennek a nememhez van talán a legkevesebb köze.
Hogy válaszoljak a kérdésre közvetlenül: nem így működik. Sokkal több és másmilyen jellegű faktor befolyásolja, hogy kinek milyen irányba alakul az élete és milyen nehézségekkel kell szembenéznie annak során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!