Mit csináljak? Kezd szétesni az életem.
Végzős egyetemista vagyok, és november óta itthon ülök mióta nincsen kollégium. Egészen márciusig viszonylag "jól" ment minden, próbáltam tartani magamban a lelket, és tanulni, csinálni a szakdogámat. Viszont márciusba "bekattantam". Egyszerűen nem bírtam már a magányt, és ezt az ingerszegény életet, és elkezdtem ismerkedni, minden lehetséges helyzetben. Emiatt nagyon sok lánnyal kerültem kapcsolatba. Heti 3-4 randi simán megvolt. Elkezdtem bulikba járni, és elengedni magam, ,meg leszarni/élvezni az életet. Ez van márciustól egészen mostanáig. Viszont az elmúlt 1 hónap alatt, alig haladtam valamit a szakdogával, és a témavezetőm tegnap azt mondta, hogy ez nem hogy 5-ös nem lesz így, de még 2-es se. Ráadásul ez idő alatt egyszer megbüntettek a bkv-n is bliccelés miatt, és egyszer a rendőrség is, mert nem álltam meg egy stopptáblánál. Plusz még egyszerre 4 nőre kell figyelnem minden nap, és 1 hónap alatt elszórtam 100 ezer forintot... Egyszerűen magamra sem ismerek, hogy lettem ilyen.
Úgy érzem, hogy kezd kicsúszni alólam az, amit eddig felépítettem. Az az álmom, hogy felvegyenek mesterre, és nyáron egy jó munkahelyre. Viszont attól félek, hogy van még 1 hónap hátra a szakdoga leadásig, és az nem lesz elég idő ahhoz, hogy 5-ösre megcsináljam. (Mérnökinfón vagyok, alkalmazást fejlesztek.) Nagyon szeretném normálisan befejezni ezt a félévet, de képtelen vagyok kiszabadulni ebből a bulis életből. Hogy szerezhetném vissza az irányítást?
Amit az egyes leírt az nem teljesen hülyeség.
A munka nemesít, s nyilván motiváló lehet hogy ha a műszak után olyanon tudsz dolgozni ami érdekel.
Érdemes megbecsülni a kapcsolatokat, munkát, pénzt.
Ha most végzel az egyetemmel ideje tempót váltani, felnőni.
Roppant kínos egy 20-as évei végén álló egyetemista aki a csajozás és a kolis lét köt le leginkább.
Hű, ez elég éles váltás.
De amúgy megértelek, én is mérnökinfó bsc vége felé járok, és eddig vitt a lendület meg nagyon jó tanuló voltam, de ebben a félévben 0 motivációm. Pedig most vannak a legérdekesebb szakmai tárgyak, amikre eddig vártam. Nem is tudom elképzelni, hogy szenvedném most végig az alapozó tárgyakat, a kezdeti nehézséget.
Szerintem mozdulj ki a természetbe, kicsit foglalkozz magaddal és a közeli, valódi fontos kapcsolataiddal. Ami viszi az energiád és felületes, azt építsd le.
Írj magadnak tervet, időbeosztást.
Az jó, hogy most kicsit megbotránkoztál magadon, tarts magadnak tükröt, kicsit vegyél ebből vissza. Beszélgess el a korábbi éneddel, hogy lát, mit gondolna rólad :D (jó, igazából ezt megteheted a családdal, barátokkal is)
Nézz körül, vedd észre, milyen kiváltságos helyzetben vagy, és becsüld meg, dolgozz érte, hogy ne járj úgy, ahogy az elkallódók.
Tudom, könnyű ezt mondani, de néha kell egy kis kitekintés, perspektíva.
Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!