Vajon mit éreznek azok, akik egy időssel/kisebb
gyerekkel/fiatallal leállnak keménykedni, de amikor
odamegyek leállítani, akkor csak messziről mernek
szájalni nekem?
Figyelt kérdés
Az eset a következő: idős nőbe két fiatalabb felnőtt beleállt az orrom előtt valami mondvacsinált okkal. Konkrétan a férfi rámászott a nénire, a nőke közben szidalmazta. Amikor odamentem, számon kérni őket (az esetet végignézve jogosan), akkor meg elkezdtek hirtelen odébb állni. Amikor "biztos távolságra" ért tőlem a "férfi" ilyet szólt, hogy "ne messziről keménykedjek" (amikor ő kezdett el elmenni tőelem). Erre annyit kérdeztem csak, hogy "menjek oda? Szeretnéd? Szívesen odamegyek hozzád." ... erre néma csend. Utána sajnos/mem sajnos arra kelett mennem, amerre ők (buszmegálló). Azt hitték, hogy követem őket, ezért szó szerint elkezdtek menekülni előlem. Most csak annyi érdekelne, hogy mit éreznek az ilyen emberek? Miért jó nekik egy idősön/náluk gyengébben kiélni a hajlamaikat, amikor meg jön egy velük egy súlyvsoportú, akkor pedig egyből fülüket-farkukat behúzzák?
9 Folyton kommentálgat a kérdező, de még mindig nem sikerült leírnia konkrétan mi történt
2021. ápr. 13. 11:42
12/23 anonim válasza:
De miért kellett volna minden leírni? Van, hogy nincs oka. Belém pl. már kötöttek belém a vonaton azért, mert becsuktam a nyitott mosdóajtót. :D
2021. ápr. 13. 11:43
13/23 anonim válasza:
Mert szerintem akkor lehet egy helyzetet pontosan megítélni, ha pontosan le vannak írva a körülmények. Szerintem meg a kérdező nem tudja pontosan mit vitatkoztak, csak odament beleszólni. Amennyit kommentálgat, már rég leírhatta volna.
2021. ápr. 13. 11:46
14/23 A kérdező kommentje:
Na 11-es, megválaszolom. A pórázon sétáltatott kutyája meg akarta szagolni az egyikőjüket, de nem is úgy, hogy elé állt, hanem konkrétan elsétált mellette és egy "gyors szimatot" akart venni. Tessék, itt az indok, remélem boldog vagy.
2021. ápr. 13. 11:47
15/23 anonim válasza:
14 Rendben. Nem kellett volna ennyire vehemensen fellépniük, de nem is kötelesek senki kutyáját eltűrni. Úgy kell sétáltatni, hogy másokat ne zavarjon, ez a gazda felelőssége. Szerintem itt mindegyik fél hibás, azt sem mondom, hogy jogtalanul szóltak. A gond a stílussal volt. Na, ennyit számítanak a körülmények.
2021. ápr. 13. 11:50
16/23 A kérdező kommentje:
Ez teljesen érthető, nem kell a másik kutyáját szeretni, elfogadni, de basszus. Azért egy idős nő halálát kívánni és ha nem lennék ott, esetleg bántani, mert egy szelíd kutya meg akarta szagolni őt? (igen, szelíg a kutya. Engem is és még vagy 6-8 arrajárót megszagolt és a többségük vagy tudomást sem vett róla, vagy még mosolyogtak is). De a kérdésemre sajnos nem kaptam választ, hogy az ilyenek, vajon mit éreznek. Gyengébbel emberek, de amikor odajön egy vele egy súlycsoportú, akkor hirtelen jobbnak látják eltakarodni.
2021. ápr. 13. 12:03
17/23 anonim válasza:
Nyilván nem volt megfelelő a viselkedésük, ezt kifogásoltam is. Az nem biztos, hogy bántották volna is az asszonyt, ez már csak spekuláció. A szelíd kutyáról annyit, hogy szelíd kutyák is bolondultak már meg hirtelen és haraptak már meg embereket ok nélkül. Lehet, hogy a párnak korábban már volt traumája kutyatámadással kapcsolatban, azóta meg ki vannak akadva még a szelídnek látszó idegen kutyáktól is. Attól még persze nem kellett volna így beszélniük, csak azért mondom, hogy ilyen simán lehet. Aztán amikor te közbe avatkoztál, akkor lehet gyávaságból mentek el, vagy csak nem ért nekik annyit a konfliktus, hogy verekedjenek veled. Mert szerintem az asszonnyal sem akartak verekedni, ez már hozzá van gondolva.
2021. ápr. 13. 12:32
18/23 anonim válasza:
"Lehet, hogy a párnak korábban már volt traumája kutyatámadással kapcsolatban, azóta meg ki vannak akadva még a szelídnek látszó idegen kutyáktól is."
Engem idegen férfi bántalmazott már, akkor vajon jogosan kérek meg pl. tömegközlekedésen idegen férfiakat, hogy szálljanak le a kedvemért, vagy szálljanak másik kocsiba? Hiszen szelíd férfiak is bolondultak már meg hirtelen és haraptak már meg embereket ok nélkül.
(Nyilván hü lyeség szerintem, épp ezt szeretném érzékeltetni. :D )
2021. ápr. 13. 12:46
19/23 anonim válasza:
18 Egy kutyáról beszéltünk. Érted, nem emberekről, egy állatról, aminek törvény szabályozza a tartását.
A kérdésed úgy lett volna helyes, hogy vajon mire gondoljon az, akit egy vadidegen ember elkezd az intim szférájába belépve szagolgatni?
2021. ápr. 13. 13:36
20/23 anonim válasza:
Napi szinten kell "túl közel" mennem emberekhez az utcán (intim szféra) és van, hogy bámulnak (nőnemű vagyok), bár szagolgatás még nem tűnt fel. Engem speciel ez jobban zavar, mintha egy kutya szagolna meg. Csak én nem várom a járókelőktől, hogy másképp viselkedjenek, csak mert magamban x vagy y dolgot gondolok.
A kutya közterületen való sétáltatását valóban szabályozza a törvény, de én nem tudok kötelező távolságról, amit (törvényi értelemben) muszáj lenne tartani másoktól. Melyik jogszabály rendelkezik ilyesmiről?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!