Mit gondoltok az olyan emberekről, akik tájszólással beszélnek?
Nekem kifejezetten tetszik.
Én is valamennyire úgy beszélek, bár mások azt mondják, hogy nem. De vannak akik olyan igazi ízesen "megtolják" a szavakat meg oylan szóösszetételeket használnak, hogy röhögök.
Szerintem pont ettől szép a nyelv, hogy vannak ilyen finomságai és nem csak egy "standard" beszéd létezik.
A kelleszt nálam sokan nem értették :D
Meg kellesz csinálni = meg kell majd csinálni.
Vagy munkatársamnak oda szóltak, hogy Hol a furik? :D
Illetve kedvencem a "szoktam volt" :D
Ne haragudj, szlovákiai magyart nem ismerek, erről nem tudok véleményt mondani; de nemcsak, hogy nem zavar, hanem kifejezetten tetszik a tájszólás (ha a hangzást nézzük, ha már nem értem, amit mond, az már zavaró lehet esetleg). Ismerek székelyt, aki csodásan, ízesen beszél, és ismerek egy kimondottan fiatal lányt, aki nagyon szépen, vásárhelyien (HMVH) ö-zik.
Semmi baj ezzel.
Egyik rettenetes ismerősöm, akivel már nincs kapcsolatom szerencsére, BAZ megyei volt és úgy is beszélt. Sajnos miatta az ottani tájszólást valahogy "megutáltam", ami tök igazságtalan, mert nem mindenki olyan ott, mint ő, viszont nem tehetek róla, ha meghallom azt a beszédet, feláll a szőr a hátamon, mert ő jut eszembe.
A "kellesz"-t is használta, attól is besírok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!