Mit gondolsz a radikális feminizmus azon törekvéséről, hogy a patriarchátust megszüntesse?
Ebben semmi radikális nincs :D
A patriarchátus az oka annak, hogy van feminista mozgalom, mert a patriarchátus által okozott endszerszintű megkülönböztetés ellen lép fel.
Logikus felvetés tehát a feministáktól, hogy ez az egyenlőtlen rendszer megszűnjön.
Ez paradoxon, mert feminizmus csak ott van, ahol nincs patriarchátus!
Ahol valódi patriarchátus van a mai napig, ott a feminizmust egyszerűen nem hagyták kibontakozni, ott a nőknek egyszerűen nincs joguk beleszólni a dolgokba, nem, hogy még követelőzzenek.
Szerinted mi történne egy feministával ha elkezdene pofázni valamelyik arab országban, vagy bizonyos afrikai országokban, esetleg Oroszország elmaradottabb részein(Dagesztán, Csecsenföld)?
Olvass még kicsit, a patriarchátus nem csak annyi, hogy a nőknek kussvan :)
(a végén írok a férfiak sérelmeiről is)
Én úgy nőttem fel, hogy az APA volt az Isten. Anyám, bár ő volt a főbb pénzkereső folyamatosan alárendelve élt neki meg a nyomorult bátyámnak. Kb semmi tiszteletet nem kapott, bátyám a mai apig úgy beszél vele, mint egy idiótával, bár anyám tartja el, anyámnál lakik. Apámtól kora gyerekkoromtól kezdve hallgathattam, hogy a nők semmit nem érnek, nem vihetem semmire.
Úgy nőttem fel, hogy mivel férfiak ezért a szavuk is többet jelent, testvérem bármit megtehet, lophat tőlem, ha én felemelem a hangom az csak hiszti.
Még sorolhatnám, de ez nemcsak családban jelent meg, hanem pl, nőként sétálsz az utcán, és csapat srác jópofának tartja beléd kötni, akkor megteszi, és mert nő vagy ez nekik szórakozás, neked meg egy életre szóló szar élmény. Molesztálásról ne is beszéljünk. Amikor zaklatnak a buszon és te felemeled a hangod, akkor rád néznek csúnyán, ja férfiak nagy része amúgy röhögött azon, hogy egy részeg fogdosott. Közterületfelügyelők ott álltak és szépen félrenéztek, majd leszálltak. Aztán ezek a férfiak, fiúk akik jól kiszórakozták magukat a te nyomorodon hazamennek és mondjuk felköszöntik anyák napján az anyjukat, mert olyan jófiúkák.
Na ez a radikális, undorító, hogy így kellett felnőnöm, élnem. Csak mert nőnek születtem. Azt kéne már megtanulni, hogy a nők is emberek, érző lények. Ez nem különleges bánásmód kivátelezés.
Ja és a halkabb szavú férfiak is szívnak az ilyen macsóista felfogású gyökerekkel.
Vagy azzal a felfogással, hogy férfiként nem sírhatnak, nem lehetnek érzelmeik, nemhiába van annyi öngyilkos férfi. Vagy az hogy férfiatlannak, lúzernek vannak tituálva azok, akiknek nincsen 30 évesen kertes háza. Vagy hogy a falu bikájának kell lenned, különben b-zinak vagy tituálva (barátomat b-zizták a falujában, mert nem egy pálinkavedelő, nőzős barom, hanem kedves ember).
Tehát ez nemcsak a nőkre nézve rossz.
A 4-es vagyok!
Mi van gyereket, nem tetszik az igazság?
Pontosan tudom, hogy mi történne velem! Ahogy a feministák is tudják!
Ezért nem megyek oda én se meg ők se pofázni! De a kérdés nem rólam szól ha nem tűnt volna fel!
Semmi értelme nem volt az okoskodásodnak!
5-ös!
A patriarchátusnak pontosan az az alapja, hogy a nőknek kuss van!
Illetve ha kérdezik őket, válaszolhatnak!
A világ fejlett részein a feminizmus mára nem jelent mást, mint aljas, mocskos, gyűlöletkeltő, uszítást! Ahol meg szükség lenne rájuk, ott nem emelik fel a hangjukat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!