Hogyan viselhet meg valakit az óraátállítás?
Figyelt kérdés
Én ezt nem értem meg egyszerűen. Azt elfogadom, hogy sokan vannak így, de nem értem hogy ez hogyan lehet. Mit számít +- 1 óra egy nap? Én van hogy napi 4 órát alszok, van hogy 11-et, fel sem tűnik 1 óra. Az "idő érzetem" van hogy 5-6 órát is téved, ilyenkor ha valaki ennyivel odébbtekerné az órát, akkor nem tűnne fel az eltekerés. Lehetetlennek tartom, hogy valaha is meg tudjak majd érezni 1 órás eltekerést. Akit megvisel azt azért teszi, mert percre pontosan, sterilen éli az életét mondjuk 40 éve, és már a legapróbb külső behatásnak is olyan hatása van hogy felborul tőle az élete?2021. márc. 28. 22:50
11/15 anonim válasza:
Én sem értem, engem sem visel meg. Bár én a téli időszámítást jobban szeretem, mert ilyenkor hiába érnék rá 7-kor kelni, ahogy elkezd kint világosodni zavar és felkelek. És ahogy jön a nyár, egyre korábban kelek fel a világos miatt. :D
12/15 anonim válasza:
Látom, aki normális választ adott a kérdésre, az lett lepontozva.
Szerintem itt páran, akik kifejtették, arra akartak rávilágítani, hogy ez több annál, mint hogy pl. belehúzok és éjjel egyig dolgozok (miközben máskor mondjuk már 11-kor alszom). Vagy egy átbulizott éjszaka sem üt ki ennyire.
Ez baromira más, de akit nem visel meg, az örüljön neki, mert egy gonddal kevesebb.
Csak ettől ez a jelenség még van, és sajnos teljesen normális.
13/15 anonim válasza:
A krónikus betegeket megviselheti könnyen, mert vannak betegségek, ahol minden nap ugyanabban az időpontokban kell bevenni a gyógyszert, beadni az injekciót. És a szervezetednek nem mondhatod, hogy most várj már légyszi még egy órát, mert mi átállítottuk az órákat, és igaz, hogy te már úgy érzed, hogy szükséged van a gyógyszerre, de hát az óra mást mond! A belső ritmusod nem a mesterséges, emberi időszámításhoz viszonyul, hanem van a tényleges idő múlásához. Ez az óraállítgatás sok ember egészségére negatívan hat.
14/15 anonim válasza:
Én sem értem. Én már nagyon vártam, hogy végre tovább legyen világos. Télen utálom, hogy hónapokig alig látok természetes fényt. Az óraátállítás miatt érek haza végre világosban úgy, hogy nem kezd el egyből sötétedni mire csinálnék is kint valamit.
15/15 anonim válasza:
Az utolsó miért lett lepontozva?
Mert a nyári időszámítást kedveli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!