Ha rajtad állna, hogyan próbálnál rendet tenni a világban? Hogyan próbálnád meg növelni a közbiztonságot és visszaszorítani a bűnözést?
Sehogy. A rend nem egy olyan állapot, ami hosszútávon fenntartható. A világban mindig jelen lesz a káosz.
Egy fiktív világban szerintem megelőzhető lenne a bűnözés, ha elég magas jelentőséget tulajdonítanának annak a ténynek, hogy egy ember nem születik bűnözőnek, hanem a nem megfelelő környezet, gyerekkori traumák hatására válik azzá. Szóval ha ezeket a dolgokat időben felismernék és lenne ehhez kiépítve egy megfelelő szervezet, akiknek lenne kapacitása normális körülmények között felnevelni ezeket a gyerekeket, akkor minimalizálható lenne a bűnözésre való hajlam.
Sokan viszont a saját gyereküket sem képesek rendesen felnevelni, szóval nem hiszem, hogy erre valaha is lesz megoldás.
Oktatás fejlesztése, ítéletvégrehajtás megreformálása, mélyszegénységben élők segítése, városrendezési programok.
Szerintem ezek (és szerintem ilyen sorrendben) a legfontosabb pontjai annak, hogy önkormányzati és országos szinten egy élhetőbb, biztonságosabb létet biztosíthassunk. Nyilván a fent felsoroltak nagyon tág fogalmak (épp ezért ki se fejtettem, hogy pontosan milyen változtatásokat eszközölnék, mert nincs arra időm, plusz több oldalas lenne a "kisesszém"), de hiszem, hogy ha csak 1-2 megvalósulna ebből a felsorolásból, már jelentős változásokat tapasztalhatnánk.
Nincs szükség ennyi emberre világ szinten sehol. Nem adnék semmilyen kedvezményt gyerekvállalásra és aki nem vállalja megfelelő körülmények között, attól még a maradék támogatást is megvonnám. A hulladék embereknek a szülők okozták a legtöbb kárt. Nem szabadna mindenkinek önhatalmúan gyereket vállalni, ahogy az örökbefogadást sem engedik minden idiótának. Az ingyenes fogamzásgátlás mellett rutinszerűen oltatnám az embereket fogamzásgátlóval.
A következő lépcsőfok az oktatás lenne. Szigorúbban kellene büntetni azt, aki nem tanul és magasabbra kellene tenni a lécet mindenhol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!