Miért nem akarnak belegondolni az emberek mások érzéseibe?
A legtöbb ember olyan könnyen ítélkezik mások felett, rosszindulatú, miközben azt hiszi magáról, hogy ő tökéletes.
Pedig mindenki követ el hibákat és mindenki tud fejlődni magához képest.
Mégis, elszomorító látni, hogy az emberek milyen utaláttal tudnak egymáshoz állni. Úgy ugranak egy-egy hibára, mint amikor a madarak elé dobod a kenyérmorzsát, és kifejtve szerény véleményüket, jóllakva továbbállnak.
Csak én érzem azt, hogy a társadalmunk sosem, vagy csak nagyon sok idő elteltével fogja elérni azt a szintet, amikor nem az egó fog mindent irányítani, és az emberek azon túl is fognak látni, és nem az lesz az első, hogy a saját sérelmüket látják meg először, hanem a másiknak akarnak segíteni?
A Facebook egy jó példa, de itt gyakorin is, annyi rosszindulatú, okoskodó kommentelő van, a való életben meg csak annyi a különbség, hogy nem mindenki meri az ember szemébe mondani a véleményét.
Azt vettem észre, hogy az emberek nem akarják meglátni a jót másokban, és szándékosan keresik a rosszat, azt látják meg, hogy nekik valami miért "fáj", vagy a másik miben rosszabb, mint ők, de a megértéstől, esetleges segítő szándéktól nagyon távol állnak.
Szükség van a kritikára, de építő jellegűre.
Tudom, hogy vannak tényleg megértő és nem rögtön ítélkező emberek is, de a világunk nem igazán halad a jó irányba, vagy csak nagyon lassan.
Nektek mi a véleményetek?
Ott kéne kezdened, hogy az ilyen egoista embereket kigyomlálod az életedből, és máris megváltozna a helyzet (már amelyiket tudod)...én is nagyrészt ezt csinálom velük, és máris nem fáj annyira a fejem.
Aki meg ilyen f..z és mégis vele együtt kell élnem/lennem elviselem, vagy pofon verem.
Szerencsére a közvetlen környezetemben nekem sincsenek már ilyen emberek.
Őszintén abban reménykedem, hogy pl. a facebook kommentelők az oldal 10-20 százalékát teszik ki, és aki nem kommentel, az azért nem teszi, mert nem ilyen ember :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!