Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan szokjak le a " paraszto...

Hogyan szokjak le a " parasztos" beszédről?

Figyelt kérdés

Itt az ilyen, hagyjá má , oszt, akko , he, nemá szavakra gondolok igazából. :D

Annyira hozzá szoktam már, de mikor valakitől vagy valamilyen videóból visszahallom ahogy beszélek , aaaa annyira rossz.

Plusz még lány is vagyok(egyébként vidéki).

Csak akkor tudom ezt kontrollálni, ha pl egy nálam jóval idősebb idegennel vagy egy "fontosabb" emberrel beszélek (szóval akinél megfontolom, hogy mit mondjak).

A baráti társaságommal vagy otthon meg annyira elengedem magam, hogy sorban mondom ki őket. Oszt akkó mivan? Ilyeneket

:((

Mondjátok hogy ezzel nem vagyok egyedül és hogy hogyan "fékezzem" meg magamat😬

2021. márc. 24. 16:05
1 2
 11/14 Metionin ***** válasza:
10: a 8. válaszoló a diftongust akarja írni, amikor mondod hogy vót, az igazából nem az az ó mint az ól szóban hanem egy összeolvadt au.
2021. márc. 24. 21:26
 12/14 anonim ***** válasza:
Arra, hogy tudatosan odafigyelsz legalább egy ideig mindenre, amit kimondasz. Nehéz dolog, tudom, se sokat segít. Én pl. előző barátomtól vettem át olyan szavajárásait, amik nem túl szalonképesek... és tényleg odafigyeltem rá, hogyha megütöm magam, akkor ne azt mondjam, hogy "Aú g..i". És hogy tudatosítod magadban, hogy AHELYETT mit fogsz mondani, és mindig ugyanazt. Egy idő után magától fog jönni.
2021. márc. 25. 00:25
 13/14 anonim ***** válasza:
Utálom amikor egy lány megfontolja mit mond, pls ezt hanyagolt kérlek.. :( nem egy főnökkel beszélsz
2021. máj. 23. 09:51
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2021. máj. 23. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!