Hogyan szokjak le a " parasztos" beszédről?
Itt az ilyen, hagyjá má , oszt, akko , he, nemá szavakra gondolok igazából. :D
Annyira hozzá szoktam már, de mikor valakitől vagy valamilyen videóból visszahallom ahogy beszélek , aaaa annyira rossz.
Plusz még lány is vagyok(egyébként vidéki).
Csak akkor tudom ezt kontrollálni, ha pl egy nálam jóval idősebb idegennel vagy egy "fontosabb" emberrel beszélek (szóval akinél megfontolom, hogy mit mondjak).
A baráti társaságommal vagy otthon meg annyira elengedem magam, hogy sorban mondom ki őket. Oszt akkó mivan? Ilyeneket
:((
Mondjátok hogy ezzel nem vagyok egyedül és hogy hogyan "fékezzem" meg magamat😬

Szerintem ezt egyedül is gyakorolhatod.
Összeírod az összes ilyen szót, melyeket szeretnél kigyomlálni szókincsedből, majd összeírod az új szavakat is, melyekkel helyettesíteni szeretnéd, ezután úgy teszel mintha beszélgetnél valakivel. Próbálod mindig behelyettesíteni az új szavakat.
Egy idő után megszokottá válik.
Aaa tök jókat írtatok!
Egyébként 17 éves vagyok.
És én is nagyon sokat használom a dik szót, sajnos vagy nem sajnos már kb kötőszónak használom(azaz elég gyakran). + igen a vót-ot is kihagytam az is párszor elhangzik a számból.
De tényleg érdekes dolgokat írtatok, a csúnya beszédről is hátha le bírnék így szokni pl. ezzel az összeírásos dologgal.
Köszönöm a válaszokat! 🙏🏼

Barcsak ne alakult volna ki ez a Budapest fetis regesreg. Bevallom, en is furanak tartom a tajszolast, de belattam, ez nincs rendben. Angliaban buszken beszelik a dialektust.
Volt az a meteorologus, as elso, aki felvallalta a tajszolasat. Szerintem kovetni kellett volna. Az a szomoru, hogy a teveben a fulunk nem hallott ilyet. Inkabb meg kellene orizni. Ha most lennek fiatal, szeretnelek igy.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!