Hogyan lehetnék toleránsabb?
Előre szólok, hogy hosszú lesz, de köszönöm, ha valaki elolvassa :)
Tehát az a bajom, hogy nem találom a helyen az emberek között. Nem érdekel a small talk, nem érzem át más nyomorát, például a környezetemben majdnem mindenki azon siránkozik, hogy neki milyen szr élete van, nem jó a meló, lelépne, szr a kapcsolata, onnan is lelépne, de senki nem tesz érte semmit. Igyekszem mindenkivel kedves lenni, de néha már belül üvöltenék, hogy egyszerűen nem lehet másról beszélni, csak a negatív dolgokról.
A másik az, hogy elfoglaltság/szórakozás terén sem találom a közös helyem másokkal, évek óta nem nézek tv-t, nem olvasok divatos regényeket (szürke 50,titok és társai), inkább sci-fi, thriller, történelmi vagy szakmai dolgokat kedvelek. Tehát ezekről sem tudok társalogni😂 A vírus előtt sem jártam nagyon szórakozni, nem köt le az ivás/visítás/dráma, inkább túrázok.Mindezek ellenére elég népszerű vagyok,sokan kérnek tőlem segítséget, vagy felkeresnek, hogy jobban megismerjenek, de egyszerűen nincs olyan bizalmas barátom, aki hasonlóan gondolkodik/él, mint én és ez így egyre rosszabb.
Mi lehet a baj velem? Túl nagy arcom van? Önjelölt, magányos Farkas vagyok? Hogyan változtassak magamon, hogy ne mindig szenvedés legyen nekem 1-1 társas interakció?
26/N
Nekem kicsit úgy jön le mintha valamiféle lelki szemetesnek használnának.
Velem is hasonló a helyzet, jó 'hallgatóság' vagyok mert annyira nem érdekel másnak a kínszenvedése, hogy hihetetlen, de megbántani sem akarok másokat hogy nem hallgatom végig :D
Nagyon jó tippet sajnos nem tudok adni, kicsit foglalkozz a felkapott témákkal és akkor talán nem a szenvedés lesz a fő téma
Mondjuk én a magányos farkasra voksolnék, ha magamból indulok ki. :D
Szia!
A negativitásra nem kell toleránsnak lenned. A tolerancia a különbözőségek elfogadásáról szól, nem arról, hogy valami rossz és számodra elviselhetetlen.
Fel kell építeni önmagadban azokat a szűrőket és gátakat, amelyeken ezek már nem jutnak át.
Az interakciókban pedig a legegyszerűbb, ha önmagadat adod. És persze a legnehezebb is. :)
De csak így van esélyed kialakítani olyan kapcsolatokat, amelyekre vágysz. Ha kitartóan keresed, meg fogod találni azokat az embereket, akiket nem a felszínesség és a trendi dolgok vonzanak.
Ha szeretnél erről beszélgetni velem, keress nyugodtan privátban. (Nem ismerkedési célból írom, mielőtt valaki félreértené.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!