Hogy létezik hogy valakinek 53 évesen ennyi esze van?
Mondjuk az elmúlt napok időjárását tekintve, simán télikabátos, de nem vagyok hajlandó visszavenni a vastag kabátot, már egyszer lecseréltem. Tavasz van és kész :D
Egyébként meg sokszor nehéz eltalálni az ilyen átmeneti idők megfelelő öltözetét. Ha valaki nem szokott a rétegeshez, akkor pláne. Reggel röpködnek a mínuszok, napközben meg tizenfokok vannak. Reggel simán elindulnék csizmában nagykabátban, délután kettőkor meg hülyének néznek, mikor jön szembe a másik tornacipő póló.
És igen, nem mindig találja el az ember, és igen, persze, hogy melege van/fázik ha rosszul tippelt, de most erre mit lehet mondani, ha rákérdezel? Semmit. Nem vihet magával négyévszaknyi váltásruhát az ember, hogy hátha más lesz.
Nekem se megy nagyon az időjáráshoz öltözés, mivel szinte sosincs időm reggel kinézni az ablakon se, napközben 20x változik a hőmérséklet, (reggel megyek este jövök).
Lehet pajzsmirigy betegség, ebben a korban simán változókori tünet vagy ezer más dolog.
Mert gondolom, volt katona.
És ott, abban az időszakban az "évszaknak megfelelő" öltözet volt, tehát lehetett decemberben is +10 fok, akkor is a szőrmesapka (usanka), a gyakorló és a zubbony alatt a molinó, a mikádó meg a téli béléssel volt kötelező. Vagy hiába volt szeptemberben -1 fok, az átmeneti öltözet, nyári kabáttal, nyári sapkával.
"A katona nem fázik, és nincs melege. A katona érzékeli a hőmérsékletet".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!