Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szoktak lenni alváskor rémálma...

Szoktak lenni alváskor rémálmaitok ? Most úgyis aktuális, éjjel van.

Figyelt kérdés
Jöhetnek a horror sztorik. Talán megnyugtat titeket, ha le tudjátok írni. Addig sem álmodtok, amíg kiírjátok.

2021. márc. 19. 01:20
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Álmodjatok bárányfelhőkkel, tarka cicákkal, aranyszökőkúttal! 😊

Tanács azoknak, akiknek rémálmaik vannak, akár visszatérően. Valószínű azért vannak rossz álmaitok, mert az agyatok arra van kondícionálva.

1: Ne egyetek lefekvés előtt legalább 3 órával

2: SEMMIKÉPP ne nézzetek horrorfilmet, pláne ne lefekvés előtt.

3: Hallgassatok valami relaxáló, vidám csengésű dalt, inkább lassabbat, de vidámat. Ez arra fogja kondícionálni az agyatokat, hogy valami kellemeset álmodtok, vagy békésen alszotok.

4: Illatgyertya, a kellemes illat szintén arra kondícionálja az agyat, hogy valami kellemes, pozitív csengésű képet társítson maga mellé.

5: Alkoholt kerülni !

6: Háziállat jelenléte nyugalmat adhat éjszaka is. Van, aki vigyáz rád álmaidban is.

2021. márc. 19. 02:11
 12/18 A kérdező kommentje:

+1 : Ha álmodsz, azt jelzi, hogy az agyadnak fölös energiái vannak.

Ezért alaposan fáraszd ki magad, fekvőzz, felülések stb... Ha nagyon lefárasztod magad alvás előtt, nem lesz energiád az álmodásra.

2021. márc. 19. 02:16
 13/18 A kérdező kommentje:

Én pl kicsiként ha vihar volt éjszaka, vagy féltem a sötétben, vagy rémálmom volt, mindig átmentem a szüleimhez és náluk aludtam. A közelségük és jelenlétük valahogy biztonságot adott.

Utána mindig megnyugodtam.

2021. márc. 19. 02:19
 14/18 A kérdező kommentje:
Egyébként biztos létezik valami bogyó rémálmok ellen. Vagy ami segíti a nyugodt alvást.
2021. márc. 19. 02:20
 15/18 A kérdező kommentje:

Illetve blokkolni kell kifejezetten azt az agyi területet, ami az álmodást előidézi. Nem tudom van-e ilyen, az orvosok biztos jobban értenek ehhez.

Szerencsére én nem küzdök ilyesmivel. De alvásterápia biztos létezik és szerintem súlyos esetben szakemberhez kell fordulni. Nem tudom az elektrosokk az hatásos-e ilyen esetben.

2021. márc. 19. 02:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Elektrosokk? Na ne. Maradjunk a Dormicum-nál. Az úgy elaltat, hogy nyolc órán át se kép se hang.
2021. márc. 19. 03:02
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Online oktatás óta, szerintem nem vagyok teljesen kifáradva. Mármint a fejem mindig megfájdult estére a tanulástól, de szerintem nem vagyok egyenletesen terhelve. Visszatérő rémálmom hogy egy medve üldöz. Ez mindig különböző körülmények között történik, de a lényeg ugyan az. Mostanában ezért nem alszok vissza, inkább felkelek fél 6kor, akkor is ha csak 2kor van órám....
2021. márc. 19. 06:48
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Kamasz korom óta nem volt rémálmom. Mentálisan egészségessé tettem magam.
2021. márc. 19. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!