Magyarországon milyen mértékben van jelen a családon belüli erőszak?
Hát, szerintem gyakori jelenség lehet sajnos, amiket időnként hallottam, meg olvastam. Nálunk is jelen volt, mondhatni mindenki között valamilyen formában (fizikai, verbális, vagy akár mindkettő). Mindenesetre én voltam a legfiatalabb, és rajtam is törték el a legtöbb partfisnyelet. Ez nem sajnáltatás, ez így történt, én voltam a bűnbak mindenért. Hozzátenném, hogy nekem talán az az egyik legnagyobb bűnöm, hogy gyerekként nem ismertem fel azt a rám osztott feladatot, hogy legkisebbként nekem lett volna a dolgom gyatyába rázni egy már romló félben lévő családot. Gyerekként enyhén szólva nem voltam a legjobb, és ezen iratlan kötelességemet is csak késői kamaszként ismertem fel utólag. Jelenleg a helyzetem jól alakul, csomó toxikus családtagomhoz már semmi közöm nincs (például édesapámhoz, aki állandóan vert, amikor még gyerek voltam, de visszakapott mindent pár hónapja az a szemét), és nagyon úgy néz ki, hogy hónapokon belül tényleg senkihez nem lesz már közöm. Addig is megállás nélkül elő kell ezt a helyzetet segítenem... Ha pedig lesz családom, akkor mindent meg fogok tenni azért, hogy nehogy megismétlődjön a múlt.
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!