Miért ilyen agresszívak a kutyaszerető emberek?
Akárhányszor meglátok akármilyen posztot, hogy egy kutya széttépett/nekitámadt egy másik állatnak vagy egy embernek, a kommentekben mindenki a támadó kutya felől érdeklődik és őrjöngenek, ha megemlítik valahol, hogy az agresszív kutyát elfogják altatni.
Még anno, egy kutya szétcincálta egy kisgyerek arcát egy játszótéren, és gyűjtést indítottak facebookon a kutya megmentésére.
Én személy szerint, egyszer egy fórumon meséltem a saját tapasztalatomról, hogy hogyan támadott meg a szomszéd kutyája, ami átrágta magát a kerítésen és beszökött az udvarunkba. Nem kevés embertől azt a reakciót kaptam, hogy biztosan én provokáltam ki a kutyatámadást, mikor csak annyit csináltam, hogy kimentem az udvarra körbenézni, hogy miért ugat a mi kutyánk annyira.
Rengeteg helyen ezt látom, tapasztalom, és kutyatartóként elszomorít. Van saját kutyám, és én szeretem is a kutyákat! Járok kutyás közösségbe -kutyaiskola-, de ezeket a nagy kutyavédő embereket képtelen vagyok megérteni. És hallottam már egész extrém kijelentéseket is tőlük, pl. ,,Inkább hagynám, hogy megharapjon egy kutya, de akkor sem bántanám", vagy egy poszt alatt, ami arról szólt, hogy hogyan támadott meg egy kistestű kutyát egy nagy, olyan kommentek voltak, hogy ,,Helyes" ,,Minek tenyésztik ezeket a patkányokat, ha megvédeni se tudják magukat?".
Ami méginkább elszomorít, a tudat, hogyha egy teljesen ártatlan embert vagy állatot megtámad egy ilyen agresszív kutya, és súlyosan megsebesíti, akkor is mindenki a támadó állat pártját fogja fogni, azon akar segíteni. Rosszul vagyok a gondolattól, hogy akármikor egy ilyen ember vagy gazdi bőrébe kerüljek.
Nektek mi erről a véleményetek? Vagy nekik van igazuk, és én gondolkozok szélsőségesen? Mert túl sok embert látok ilyen mentalitással, és néha az az érzésem van, hogy nekem is úgy kéne viszonyulnom a dolgokhoz, mint ők.
Az állatvedelem sokaknál szerintem csak aggreszio levezetés, a legális gyűlőlködös egy formája. Valaki csunyán néz Fifikére, és már indul is a lincselő gyújtogató örjöngő horda. Nagy részük az állatvédelemmel fedezi azt, hogy embereket akarna öldösni, alázni lincselni. Mint ahogy sok foci drukkernél sem, a meccs a lényeg hanem az utcai örjöngés.
Ha valaki csak úgy kimenne az utcára örjöngeni, tombolni, akkor minimum diliházba zárnak. De ha Fifike jogaiért akar embereket ölni, szadista örültként gyilkolászni, kinozni, akkor mindjárt HŐS állatmentő lesz belőle.
12
Így van. Az ember tisztában van a tettével, de úgyis öl. Egy kutya ösztönösen teszi, a rossz nevelés miatt, mégis kivégzik.
Ezek beteg embergyűlölők,és így élik ki magukat.
Volt egy videó,amiben egy kutya átszökött a szomszédba,és ott a tulaj agyonverte.Természetesen jöttek a kommentek "Élve felboncolnám,lelőném,levágnám a tokét az ilyen állatkínzó rohadéknak"
Mikor megkérdeztem,hogy a kutya gazdájával mint az állatért felelős személlyel mit tennének,valahogy erre nem érkezett egy válasz sem.
Az ilyenek magukból indulnak ki,vagyis ők is felelőtlen állattartók.Bimbikének mindent szabad,de ha "rosszat tesz" arról én nem tehetek.
15
Én is agyonverném, megölném, HA MEGTÁMADNA. Ez emberrel sincs másképp. Ha csak szaladgál az udvaromon és játszani akar, miért bántanám?
Van persze normális állatszerető emberek is, de nekem az a tapasztalom, hogy a frusztrált, boldogtalan, antiszoc emberekből lesznek az ilyen fanatikus állatvédők.
anno voltam állatmenhelyen próbamunkán, és egy kiegyensúlyozott ember nem dolgozott ott:
volt kórosan elhízott csaj, szélsőjobbos csaj, a főnökasszony meg vmi elvált embergyűlölő megkeseredett nő volt.
vmi értetetlen oknál fogva nagyon nehezen talált munkaerőt.
ja most látom, hogy vmit hasonlót írt a 13-as.
jut eszembe, ha megnézel vmi kutyás blogot/videót szurkoló állatvédőkkel, akkor nagy eséllyel vagy szélsőségen liberális vagy széljobbos emberke fogja benne osztani az észt.
anonymuss24
Természetesen,kiírom a privátodat,ha nem haragszol cenzúrázom azért.
"* Miért b****g te g****i f****z, szted az normalis hogy igy kell bantani egy állatot?? Ugyanezt tennem veled is te retardalt kis g****i. Es ird ki nyugodtan hogy mit irtam neked privátban, a nevemet is. :D puszpá"
Nem,én is sajnálom az állatot,mivel ő nem tehet róla,nem képes felelősséget vállalni a tettéért.Az utolsó három mondat a lényeg(első kommentemben)Persze nem erőltetem rád,hogy megértsd.Erőt,egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!