Szerintetek Magyarországon széthúzás van az emberek között általánosságban véve?
Mivel az oktatás csak papíron létezik, ezért a beszűkült látókörű emberek csak azt ismerik ami nekik van, és szerintük csak az a jó és elfogadható. Ha az ő idejében még a kapálás volt a munka és mindenki bódog vót nem tud mit kezdeni a (tőlük idézem) "marketinges kávéfőző" szakmával, hiszen nem ismeri...
Ha én nem érvek mentén, csak propaganda és félelem miatt vagyok jobb (vagy bal) oldali, eszemben sincs meghallgatni és átogndolni a másik álláspontját, csak a belém épített hamis világképet tudom szajkózni.
Sajnos konfliktust kezelni se tanítanak meg minket (mert pszichológia óra helyett szerintük sokkal többet profitálhatunk a 8.órai énekórábol), így alapvetően egy tanár és egy diák is a köztük felmerülő generációs szakadékot, vagy épp bármi okból létrejövő vitás helyzetet nem asszertív kommunikációval, hanem kivagyiskodással akarja "megoldani" (inkább megnyerni és földbe taposni a másikat).
Az oktatásunk egy nagy kalap kaki, amiből minden kiindul, ami mindennek az alapja, és ami tizen éveken keresztül önthetNÉ belénk a hasznos információkat, felkészíthetNE minket az életre.
Ehelyett buta majomcsordák tevődnek össze olyan emberekből, akik önmagukon kívűl nem képesek látni, nem képesek megérteni hogy például a fiatalok olyanok mint régen, csak babos kendő és magnó helyett szakadt gatya és okostelefon van, hogy jobb oldal nélkül nem létezhetne bal oldal (vagy fordítva), hogy,az a jó ha rengeteg félék vagyunk mert máskülönben egy unalmas szürkeség lenne a világ, és hogy vélemények, gondolatok ütköztetésével fejlődik és tanul a társadalom, és az ember egyenként is.
De szerencsére vissza tudom mondani a műelemzési szempontokat, attól vagyok boldog és teljes ember, és tökéletesen felkészítettek vele az életre...
(Szóval válasz röviden, van széthúzás, és szerintem az oktatási rendszer elégtelensége tehet róla)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!