A sokszoros milliárdosok tudják, hogy ők is meg fognak egyszer halni?
Tudják, hogy meg fognak halni.
Egyébként a legtöbb számára ez már nem harácsolás. Élvezik, amit csinálnak, számukra ez a pihenés. Meg tudom érteni, mert én is szívesen munkálkodom a saját vállalkozásomból.
Ha jól fektetik be a pénzüket, akkor pedig az már helyettük dolgozik, és magától sokasodik. Akkor pedig miért ne inkább több legyen belőle, mint kevesebb?
Amúgy nagyon sokan jótékonykodnak is közülük, aminél szintén nincs olyan, hogy "elég pénz".
A kérdezőnek igaza van, bármennyire is ágálnak egyesek, én értem mire gondol.
Meg az megvan hogy nem csak cégtulajdonosok milliárdosok a világon, hanem pl. színészek, zenészek stb.? Ők hova harácsolnak?
Legjobb pl. erre Scarlett Johansson, a színmávésznő dollárban mérten is kb. milliárdos (de minimum sokszázmilliós) vagyonnal bír, azaz magyar forintban több százmilliárdja van, jó eséllyel ő maga sem tudja még az összeget sem, annyi pénze van. Csak a legutóbbi filmforgatása után (ami kb. egy hónap ha lehetett) 15 millió USD-t kapott, ami több mint 4 és fél milliárd(!) forint ha jól számolok. És volt vagy 50 filmje eddig, plusz nem számolva a reklámbevételeket, szponzorokat stb.
És ez a nő képes volt beperelni a Disney-t azért, mert a filmet nem csak a moziban vetítették le, hanem ki merték adni streamingre is a Covid helyzetre tekintettel, és mivel ott is sok ember megnézte, ő állítólagosan elesett valami százalékos osztaléktól amit a mozijegyek eladása után kapott volna. És kapaszkodjatok, 80 millió(!!) dollár kártérítést zsarolt ki. Igen, jól olvastátok. Kb. 30 milliárd forintot. Kártérítés címén. Egy film miatt.
Az ilyen emberre jelzőt sem tudok találni. Közben meg vannak a Földön milliószám akiknek tiszta vízre meg alsógatyára se futja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!