Akik már befutottak, mivel motiválják tovább magukat?
Tegyük fel, hogy úgy történt az eddigi életed X éves korodra, hogy befutottál - magától dől a rengeteg sok lé, arra költesz amennyit akarsz, nincs többé gát és gátlás pénzügyek terén.
Az ilyen embereket mi motiválja a további életre? Az én életemben a pénz egy meghatározó faktor. Számomra ez a pont olyasmi lenne, mint egy gazdasági videójáték vége, amikor annyira befutottál, hogy gyakorlatilag a játék kizár téged a játékmenetből és nincs több teendőd, tehát Game Over.
Tehát mi az/mik azok a dolgok, amiért ezek az emberek késztetést érezhetnek ahhoz, hogy felkeljenek és tovább éljék az életüket?
Mindig lehet továbbfejlődni. Mindig lehet csinálni azt, ami boldoggá és sikeressé tesz.
Rendben, elértél valamit. Viszont miért kéne itt megállni?
Nekem is mindig voltak és vannak céljaim. Miután elértem A dolgot és kiörültem magam, vagy megyek tovább A+-ra vagy elkezdem B dolgot.
Kíváncsi leszek a válaszokra, mert Magyarországon belül, itt a gyíkon van az egy km2-re eső legtöbb milliomos.
:)
Olyan ritka esetben van, hogy az ember örökre befut. Azt a szintet fenn is kell tudni tartani. Erre pl. tök jó példa a youtube - a legtöbb ember, aki a Youtube első éveiben befutott, most már a fasorban sincs, mert megváltoztak a nézési szokások, megváltozott a tipikus törzsközönség, sokkal nagyobbak az elvárások a tartalomkészítéssel kapcsolatban, meg az is látszik, hogyha vki mindig ugyanazt hozza, akármennyire is van egy kemény mag közönsége, a többiek el fogják unni. A képességeket, készségeket is szinten kell tartani, kell figyelni azt, hogy a piacnak mire van szüksége, jó döntéseket hozni. Ez már kellő motiváció már csak anyagi szempontból is.
Aztán van, aki önmaga miatt akar fejlődni még tovább, mert olyan a személyisége, hogy nem elégszik meg semmivel.
Igaz.
Itt -szinte- mindenkinek több ingatlana, fél milliós telefonja és több milliós havi fizetése van.
Egy másik kérdésnél meg persze kiderül, hogy még az albérletüket is képtelenek kifizetni...
Mit értesz "befutás" alatt?
Az élet nem feltétlenül csak abból áll, hogy kergeted a pénzt.
Én azt látom, hogy "befutott" ismerőseim ugyanúgy vállalkoznak, dolgoznak, vagy éppen alkotnak, kikapcsolódnak.
Valahol pont ez különbözteti meg a "sikeres" embert az egyszeri hangyától, hogy vannak céljai, amik meghatározzák az életét és követi őket. Nem "pénzért dolgozik" hanem a pénz dolgozik neki.
Amúgy nézz meg egy Schwarzeneggert. Testépítő bajnok, majd ismert színész, majd kormányzó.
Vagy ott egy Donald Trump. "Csilliárdos vénember" aztán mégis ő lett az USA elnöke.
De Bill Gates-nek is van élet a Microsoft után.
Kár volt lepontozni, mert igazat írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!