Huszon- és harmincéves fiatalok! Számotokra ismeretlen kortársaitokkal tegeződni szoktatok vagy nem?
Egyértelműen igen. Hivatalos helyen nem feltétlenül, de a leírt helyzetekben sokkal jobban szeretem, hasonló korú emberekkel furcsa is lenne magázódni, én sem várnám el fordított helyzetben.
Ami viszont határozottan furcsa, hogy olyan helyen dolgozom, ahol szintén a tegeződés az alap, és 50-es, 60-as embereket tegezni meg elég érdekes érzés, még úgy is, hogy akkor röhögnének ki, ha magáznám őket. 24/f
Nálam általában az van, hogy én magázva szólítok meg embereket, ők meg szó nélkül visszategeznek.
Alapvetően nincs bajom a tegeződéssel, a fent szereplő meki pl. kivétel, mert náluk tudom hogy policy a tegeződés, így ott tegezem a kiszolgálót - de alapvetően engem arra tanítottak, hogy magázva illik megszólítani másokat.
Azt pedig abszolút tahóságnak tartom, hogy ez után csak úgy letegez engem az illető...
Legalább van egy szűrőm, amivel már a köszönés alatt eldönthetem, hogy ki az aki bunkó, és ki az aki nem (annyira), szóval a nap végén nem igazán bánom. :)
27/N
Hasonló korúakkal általában rögtön tegeződni kezdek és én is szeretem, ha így közelednek hozzám.
Hivatalos helyen viszont sosem tegezek le senkit, akkor sem ha látszólag nálam fiatalabb egyénnel beszélgetek.
Ez helyzet- és emberfüggő, van, aki hivatalos helyeken nem szereti, engem ott sem feszélyez, nekem még sosem volt ebből probléma, így is meg lehet adni a tiszteletet, meg lazább a hangulat is.
De még egyszer mondom, embere válogatja, ha meg valakit ez zavar, akkor azt használom, ami neki kedves, nekem ugyanis mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!