Mivel magyarázható az, hogy rengeteg az okoskodó, "én mindent jobban tudok" típusú ember?
általában ilyenkor leírják jogosan, hogy a Dunning-Kruger hatás, amiben van igazság.
Viszont azt is látom, hogy sok magyar ember egyszerűen burokban él, és emiatt túlbecsüli a képességeit, ráadásul még önbizalomhiányos is, amit okoskodással akar kompenzálni.
Van egy ilyen idősebb ismerősöm, akinek épp pár hete mondtam, h talán nem kéne macskatartás témában kioktatni, ha sosem volt macskája, vagy h hogyan tanuljak nyelvet, ha ő csak középfokig jutott.
alapvetően ő sem buta, de egyszerűen nem érzi a korlátait, és azt hiszi, mindent meg tud oldani az élettapasztalatával.
Én is ilyen voltam, el kellett érni egy mély pontot mire rájöttem, hogy minden ember máshogyan látja a világot, és más módon teljesedik ki, és ami számomra egyértelmű a jelen pillanatban az a másiknak lehet, hogy a más nézőpontja miatt másképpen látja és legvégén emiatt simán lehet, hogy én látom rosszul végsősoron
Röviden egy fajta megvilágosodás hozott ki ebből. Persze 100%-ban nem szüntem meg ilyen lenni, de tudom, hogy ezek a gondolatok honnan jönnek, és nem adok nekik teret úgy ahogy azt korábban tettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!