Sírós baj, többi lent?
Biztos van valami a háttérben, talán csak felületesen léptél túl rajta, nem igazából.
Esetleg, ha idén jó lenne a bizid, megoldaná? Fordíthatnád ezt motivációvá, hogy most mindent beleadsz emiatt.
Hát a sírógörcs nem jó kifejezés. Mert békésen zajlik, és nem olyan felszabadult sírás, nem borul el az agyam, gondolkodni ugyan úgy tudok, meg minden.
A gondolataim úgy néznek ki, hogy jön a sírás, esküszöm nem tudom megmondani melyik jön előbb, a gondolat vagy a sírás, lehet változó. De a kezdő gondolat csak az információ, csupán a számok, hogy 3, 2... Amilyen jegyeket kaptam. Aztán autómatikusan elterelem a gondolatokat, és csak a könnyezés marad. Ha nem tereken el, akkor meg az a következő gondolat, hogy miért akarok ennyire sírni miatta, miért kell ilyen erősen küzdenem, amikor nem is akarom, hogy ilyen fontos legyen, amikor legbelül nem is érdekelne. Amúgy nem nagyon motivál kb semmire. Nagyon el akarom mér engedni ezt a dolgot. Egész életemben kb ez volt az egyetlen dolog, amire rá voltam stresszelve. Próbáltam elengedni, de valahogy mindig sikerült jó jegyet kapni végül, és ez gátolta, hogy elengedjem. Úgyhogy először örültem is neki, hogy talán akkor, most, hogy nem sikerült, sikerül megszabadulni ettől a belső nyomásomtól, de helyette ez lett.
#6:
Szerintem pont azzal okozol bajt, ha lentebb adsz az igényekből. Persze, egyetemen első sorban meg kell tanulni, hogy nem olyan könnyű jelest vagy akár elégségest szerezni, továbbá a vizsgák nehézségi szintjei is eltérőek egy tárgyon belül.
El kell fogadni, hogy nem sikerült úgy a dolgozat, ha meg úgy érzed lehetett volna sokkal jobb is, vizsgázz újra. Az átlagot meg sosem tudtam komolyan venni, azokat meg pláne nem, akiknek ez volt a mindenük. Változó átlagaim voltak, volt, hogy 2.7, de volt 8.0 feletti is.
Később az életben úgy sem fog számítani, hogy miből hanyast kaptál és senkise fogja fírtatni állásinterjún, hogy miért lett rossz átlagod. Felmérik a képességeid és eldöntik, hogy alkalmas vagy-e az adott pozícióra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!