Mi lehet az oka, hogy valaki hajléktalan? Mi vezet valakit odáig, hogy az legyen?
Rengeteg oka lehet, de általában egy negatív változás okozza. Mondjuk munkáját elvesztett ember, kevés vagy semmi tartalékkal, számlákat ezért nem tudja fizetni, ha van is lakása, azt elárverezik...
Vagy válás után nincs hova mennie, mert egy keresettel nem jön ki. Vagy csak simán egy gazdasági válság (mint most). Vagy tartósan beteg lesz...
Szerintem van, aki saját hibájából, van, aki a körülmények áldozata lett, ezt nem tudhatjuk.
A hajléktalan embernek nincs pénze, nincs fedél a feje felett, de nemcsak ebben szenved hiányt.
Valószínűleg nincs családja, nincsenek, azaz 0 emberi kapcsolata van, súlyosan traumatizált/mentális állapotban van. Amikor már tud és nem akar küzdeni.
Személy szerint én sajnálom őket, szerintem a többség önerőből képtelen lenne kitörni, fel se vennék őket sehova.
Nagyrészük nem veti meg az alkoholt és masszívan iszik, van olyan, aki agresszív, a köztéren végzi a dolgát, aluljárókban, padon fekszik.
Sajnálom őket és kell valamit tenni ezellen a probléma ellen, ugyanakkor az átlag közember mindennapjait zavarhatják a megjelenésükkel, viselkedésükkel.
A vizsgált hajléktalanok 12%-a autista, olvastam már olyat is, hogy ez 15%, ami nagyon magas.
Az oka sok minden lehet, általában a munka elvesztése, család elvesztése plusz egy nagyobb adósság nem jó párosítás és egyből nincs semmid.
3. igen, de a hajléktalanokat se mind az alkohol tette hajléktalanná, hanem alkohollal tudják "elviselni" az életüket. Én is innék a helyükben.
3-as vagyok, nem tudom ki pontozott le és miért, semmi sértőt nem írtam a hajléktalanokról.
6-osnak: Én egy szóval nem írtam ilyet, hogy az alkohol miatt siklott ki az életük és azért kerültek az utcára. Fordítva van pont. DE az alkohol soha nem lehet alternatíva, és a fennálló opciók közül a LEGROSSZABB választás.
Olyan mélyre löki az embert, ahonnan nincs visszaút. Ördögi kör.
Sokkal könnyebb hajléktalanná válni, mint hinnéd.
Nagyon alacsonyak az átlagfizetések, az árak pedig egyre magasabbak, így sokan hónapról hónapra élnek szűkösen, nem tudnak félretenni. Ha valaki elveszíti az állását bármi okból, vagy munkaképtelenné válik betegség, baleset stb. következtében, akkor onnantól nincs annyi bevétele, hogy fenn tudja tartani a lakást, amiben él, ami gyakran albérlet, mert saját lakásra se telik annak, aki félretenni sem tud. Nagyon sok lakástulajt nem érdekel, miért nem fizet az albérlője, nulla empátia van bennük, és ha bármilyen okból nem tudsz fizetni, akkor kitesz az utcára. És voilà, máris hajléktalan lettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!