Tényleg ennyire fontos a pszichológus?
Volt már olyan hogy valakinek segített a pszichológus? Mit csinálnak ott?
Alsós koromban voltam mert már akkor kezdődött a zárkózottságom, vagy nem tudom mim, de nem változott semmi. És én tudom a hibáim meg minden, csak a változás lehet nem is rajtam áll...
Én többször is, több alkalommal voltam pszichológusnál, főleg ebben, meg az előző évben, igaz, csak havonta 1-szer fél óra volt kb. az alkalom.
Picit keveselltem az időtartamot, úgy értem, nekem szerintem LEGALÁBB heti 2, akár heti 3 nap pszichológus kellene 1-1,5 órában. Igaz, azért fizetni kell, ez ingyenes ellátás volt.
Abban mindenképp jó volt, hogy elmondhattam a problémáimat, hogy mi az, ami bánt engem, erről beszélhettem, kiönthettem a lelkemet. Adott instrukciókat, tanácsokat az élettel és a problémáimmal kapcsolatban.
Szerintem egyébként minden embernek szüksége lenne pszichológusra, de legalábbis önreflexióra, de ebben a felgyorsult világban sajnos sokaknak nincs ideje/kapacitása rá.
Én jártam kb. 7 évig, most újra akarok menni, mert szétcsúsznak a gondolataim, kell nekik egy meder.
Heti 1-szer voltam egyéni terápián, kétszer csoporton. TB-re.
Tb-re nincs pszichologus!!!
Sportolj inkabb.
A zarkozottsag jellemvonas,nem betegseg....
Nem feltétlenül kell minden lelki nyűghöz pszichológus, bizonyos dolgokban ágyúval verébre volna.
Ha van egy kis elakadásod, torz világképed, vagy bármi hasonló kaliberű dolog, ami hátráltat, abban egy képzett coach vagy egy bölcs barátod is rengeteget tud segíteni.
Onismeret miatt jarok. Nekem segit.
Egy mergezo kapcsolatbol szabadultam ki. Segitett ezt is feldolgozni. Tobb baratom is mondta egy ido utan, hogy meg mindig ezen kattogok, a pszichologustol soha nem kaptam ilyet. Sot, amikor mar en voltam turelmetlen a feldolgozas soran, o nyugtatott, hogy egy evtizedet nem fogok csak ugy elfelejteni.
Vagy: amikor kritikaval illettek, azt mindig magamra vettem. Most mar nem volt igy. Rosszat mondtak ram, es mar nem akartam elsullyedni szegyenemben. Es ezt nem ugy tanultam meg, hogy azt mondta, igy-ugy viselkedjek, hanem annyit beszelgettunk az esemenyekrol, hogy ez belem ivodott.
Vagy: a mergezo emberem ujra megkeresett ugy, hogy egy evig nem beszeltunk. A pszichologusnak mondtam kb 1 eve, hogy felek, hogy megkeres, mert ujra felebreszti bennem a buntudatot. Nagyon feltem. Most, amikor megkeresett, ereztem egy kis idegesseget, de higgadtan tudtam kezelni a szituaciot. Ez is a pszichologusnak koszonheto.
Vagy: volt egy furan alakult beszelgetesunk a pszichologussal, es akkor megfordult a fejemben, hogy nem megyek tobbet. Kovetkezo alkalommal azzal vart, hogy sokat gondolkodott a tortenteken es beszeljuk meg, mi tortent. Egy mergezo kapcsolat utan udito volt egy normalis konfliktuskezelesben lenni. Peldamutato. :)
Szoval ezek beepulnek a mindennapokba, anelkul, hogy eszrevenned. Ezek nagyon kirivo esetek voltak, ezert tuntek fel ennyire.
Nekem csak pozitiv tapasztalatom van a pszichologussal.
Attól függ.
Sokat nem tud segíteni,viszont annyiban jó,hogy kibeszéld a problémáidat neki.Valamennyire ugyanazokat a sablon szövegeket fogja tolni,viszont lesznek hasznos dolgok,amivel valamennyire tud segíteni. Illetve,ahogy az előbb mondtad,hogy nem ismered fel a hibáidat,na ennek esetében ezeket feltudja vázolni neked. Nem tudom,hogy ingyenes-e vagy sem,ha ingyenes,akkor menj nyugodtan,veszíteni valód nincs.
Viszont elég az is,ha van egy megértő barátod és beszélgettek a problémáitokról egymással. Az is bőven kitesz egy pszichológust.Voltam én is pszichológusnál kiskoromban,sokat annyira nem segített,viszont a barátok meg a család jobban kitudott valamennyire gyógyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!