Mik azok a tipikus témák, amelyekhez nálunk "mindenki ért"? Persze inkább csak azt hiszik.
Szerintem a foci nem ilyen, egyre kevesebb ember adja elő magát hozzá értőnek, és egyre több meri kimondani, hogy nem ért hozzá, nem is érdekli. A politikára is egyre több ember mondja, hogy nem érdekli.
Ellenben ilyen a gyereknevelés, étkezés, mások gondjait is tudni vélik miből ered.
- oktatás
- színház, kultúra (főleg olyanok, akik színházat kívülről sem láttak életükben, de tudják, hogy a színházakban milyen darabokat kellene játszani)
- férfiak, nők, mitől férfi egy férfi, mitől nő egy nő
- gyereknevelés
- edzés, fogyókúra, egészség
Én a politika és az informatika terén vettem ezt észre. Politikába én nem nagyon megyek bele, mert nem érdekel, de az informatika...
Néha lekaparom a tapétáról a falat, amilyen hülyék egyesek, és az a baj, hogy komolyan is gondolják, amit mondanak!
Amikor elkezdi, hogy kell neki egy VGA kábel, odarakom azt asztalra és aztán mondja, hogy nem ez kell neki. 10 perc kínszenvedés után kiderül, hogy RJ-45 csatlakozójú ethernet kábel kellett neki...
Bármi tulajdonképpen. Mindenki jogász, rendőr, politikus, gazdasági elemző, focista, rakétamérnök, attól függ mi az aktuális hír24 vagy 444 cikk témája. Mindenki mindent is sokkal jobban tud, kétszer.
Roppantmód elszaporodtak azok akik elvégezték a dunning-kruger szakot az élet iskolájában.
"meg most mindenki hirtelen virológus képzésen is átesett"
Ezen nem kell ENNYIRE ironizálni. Mindenki a rendelkezésre álló információ morzsákból próbálja összerakni a dolgokat.
Amihez "mindenki ért"?
- Pszichológia (most éppen mindenki nárcisztikus személyiségzavaros.)
- Adózás ("Mer a sarki boltos Terike is azt mondta..." kezdetű mondatokkal próbálják nekem megmagyarázni, adószakértő vagyok egyébéként:D
Mindenki vírustudós és vakcina szakértő. Főleg a baloldali politikusok és holdudvaruk, akik már sunyiban be is oltatták magukat.
De tegnap Kálmán Olga brillírozott:leírta, beoltatta magát, meg azt, hogy mindennel meg volt elégedve, a következő mondatában pedig ekézni kezdte a kormányt.
Ha ezek lettek volna hatalmon, már a fél ország kihalt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!