Valójában szinte nem is léteznek rasszista szavak, csak a túlérzékeny emberek teszik azzá őket?
Nemrég néztem meg a stopshop 2-őt, és ott mondja teljesen jó szándékból az egyik karakter hogy küszöbb majom, amin a feka csaj jól fölszívja magát, de úgy hogy a mögöttes szándékot leszarja.
Miért van a politikai korrektségben ez a szándékos rosszhiszeműség?
A niggerezés a fehér embernek olyan mint a Harry Potterben Voldemort neve, de igazából ez a szó nem rasszista, azt jelenti hogy fekete. A feketék állandóan niggereznek.
Nah de a kurrvának a jelentéséből adódik a negatív vonzata.
Nem pedig fordítva.
Ha nem trágár kifejezésként használjuk és úgy álítjuk egy nem kurrva lányról hogy kurrva, az becsületsértés.
Tehát itt a jelentés és a sértés egy és ugyanaz.
A nigger jelentése fekete. Lefeketézni valakit nem sértő.
Engem bárki lesápadtbőrűzhet.
Pedig az indiánoknál ez is pejoratív kifejezés volt a gizda fehér népre.
A nigger eredeti jelentése tényleg fekete. Csak épp elkezdték sértő módon használni a fehérek a feketékre, ráadásul úgy, hogy ők voltak az elnyomók - attól lehet sértő, hogy így használták és használják a mai napig. Wikipedia, 1 perc alatt el tudod olvasni.
A sápadtbőrűzés... valószínűleg másképp gondolnád, ha 1) a te felmenőidet sértegették volna így... fehér közül is más előtörténetünk van nekünk, mint az Amerikában élőknek, 2) ők lettek volna az elnyomó hatalom, és meglenne az a története mondjuk a családodnak, hogy a felmenőidet bántalmazták volna.
NNem, nem érdekelne..
Persze lehet ha a társadalom belém sújkolta volna, hogy jódolog, és előnyös mindenen megsértődni, előjönne a pavlov kutyája reflex és a jutalomért cserébe besértődnék.
Ezt nem tudhatod 100%-osan, mert nem voltál a helyzetükben, max. megérzésed lehet, hogy te hogyan viselkednél, hogyan viselnéd.
Ez olyan, mint amikor vki gyerekként elkezdi, hogy hú, én sosem leszek olyan, mint az anyám, tök máshogy fogom nevelni a gyereket... aztán amikor megszületik a gyerek, rájön, hogy hoppá, ameddig nem jártam az ő cipőjében, csak pofáztam arról, hogy én majd hogy csinálom, mert a nagyját úgy csinálom, ahogy ő csinálta.
Oké akkor szeparáljuk el a niggereket, és fogadjunk el mindent kérdés nélkül amit mondanak, mert nem vagyunk a helyzetükben....
Senkisincs senki helyében, mindenki egyenlőképp más, pont ezért kell elfogadnunk hogy mindenkinek része van abban amit átélünk és nem eltaszítani magunktól mindenkit, hofy a problémánk csak a miénk, és más képtelen megérteni, mert ez nem igaz.
Minket is deportáltak, csak ép vagy a nácik, vagy a szovjetek. Munkára fogták nagyapáinkat, nagyanyáinkat, a fagyos tajgán, vagy épp máshol, sokan haltak bele.
Minden népnek megvan a maga szenvedése, de ettől még nem kell különcködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!