Mi a véleményed a rasszista emberekről? Te annak tartod magad? Ha igen, miért?
Nem tartom magam rasszistának, de fehér középosztálybeli közép/kelet-európai családban nőttem fel, szóval a többi magyarhoz hasonlóan engem is körbevett a mindennapi rasszizmus a társadalomban. Ezért aktív tanulás és tudásszerzé szükséges ahhoz a témában a mai napig, hogy levetkőzzem magamról ezeket a többé-kevésbé rasszista szokásokat, amik ebből adódóan rakódtak rám.
Az átlag magyar embertől azért többet tudok erről a témáról mert én vállalom ezért a felelősséget és utána nézek dolgoknak és aktívan tanulom a megfelelő hozzáállást és viselkedést, nem virnyogok, hogy nem n-ggerezhetek le valakit, mintha az életem múlna rajta :(
Szerintem egyedül csak az nem rasszista, aki az élete minden egyes pillanatában azt figyeli, hogy hogyan viselkedik a többi emberrel, és állandóan felülvizsgálja, hogy ítélkezik-e felettük. Amikor szadizzák a rasszistákat, akkor sosem veszik figyelembe, és főként nem említik meg, hogy az emberi faj egyik alapvető ösztöne az, hogy megítélünk másokat az előtt, hogy megismernénk őket. És ennek az ösztönnek nem keveset köszönhetünk. Ha annak idején Dobó Istvánék is liberalista elveket követtek volna, amikor a törökök bekopogtattak Egernél, akkor nem dicsőséges győzelemről tanulnánk, hanem egy kegyetlen nagy pofára esésről.
Nem mondom, hogy az előítélet szép dolog, főleg nem azzal szemben, akit megítélnek, de ha van alapja (és valljuk be, hogy Magyarországon egy-kettőnek igenis van), akkor az ember biztonságát jelentheti az, ha nyitva tartja a szemét addig, amíg embertársa bebizonyítja, hogy igenis erkölcsös, jó szándékú ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!