Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Karrier és pénz nélkül hogyan...

Karrier és pénz nélkül hogyan érhetjük el a boldogságot?

Figyelt kérdés

Arra van millió könyv, képzés, tréner, hogy karriert, önmegvalósítást, vagyont építve hogyan érjük el a boldogságot.

De olyan módszert még soha senki nem mutatott, hogy ha van egy teljesen átlagos, mondjuk átlag magyar ember életszínvonala, akkor abban hogyan érd el a boldogságot.

De úgy hogy ebből kihagyod a hagyományos "karrier+pénz=boldogság" egyenletet.

Mert ugye ezt az egyenletet mint egyfajta univerzálisan érvényes szabályt értelmezzük.

De vajon létezhet olyan, hogy valami módon itt és most elégedettek és boldogok legyünk?

Vagy kizárólag a karrier, önmegvalósítás, pénz állomásokon át vezet oda az út?

2021. jan. 27. 17:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%
Pénz nélkül is lehet boldog valaki.
2021. jan. 27. 20:39
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

ezen már én is gondolkodtam.

és a vírus helyzet miatt életemben először kellett szembesülnöm azzal a döntési helyzettel,hogy befizettem az utolsó csekket is és nem eszem.

vagy csúsztatom jövő hónapra és akkor eszem.

ez meg már a az alap komfort alatti szitu.

vagyis pénz nélkül,alap komfort nélkül,amikor a fennmaradás a cél nem az önmegvalósítás,mások a prioritások.

magyarul pénz kell hozzá.

2021. jan. 27. 20:56
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

akkor leszek boldog, ha meg tudom oldani a problémáimat és azzal foglalkozhatok amit szeretek.. ehhez az út a pénzen keresztül vezet, hisz, ha sok pénzem van, akkor nem kell bejárni és munkával tölteni napi 10-12 órákat is akár.

Viszont nem a pénz megléte fog boldoggá tenni, hanem az hogy azzal foglalkozhatok amit szeretek, úgy tölthetem el a napomat ahogy akarom és nem úgy ahogy egy főnök beosztja.

2021. jan. 27. 21:40
 14/16 anonim ***** válasza:
12-es, takarítós fórumokra be kell írni, hogy alkalmi lakástakarítást vállalsz, olcsón. Végignézed a fórum árait és alákínálsz. Mikor nem tudtam rezsit fizetni, így oldottam meg.
2021. jan. 28. 01:37
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"e vajon létezhet olyan, hogy valami módon itt és most elégedettek és boldogok legyünk?"

Leülsz, meditálsz egy órát. Minden nap. Edzel. Egészségesen eszel. Annyi. Nem tudom, olyan nagy rejtélynek vannak beállítva az ilyen dolgok, közben iszonyat egyszerűen el lehet érni. Legalábbis, én ezeket alkalmazom, és olyan közérzetem van, hogy enyém a világ és imádom. Akiknek nem jó az életük, csak a rossz szokásokat látom, eszük ágába sincs leülni és egy kicsit megérteni a hatalmas sodró gondolataikat.

"Vagy kizárólag a karrier, önmegvalósítás, pénz állomásokon át vezet oda az út?"

??? Primitív embereknél igen.

2021. jan. 28. 03:41
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Pénz nélkül akkor lehetsz boldog,ha nem olyan helyen élsz,ahol a pénz meghatározó. Ahol ingyen van földed,ahol megtermelheted a kenyered. Ott.

Egyébként meg azért nem vagy boldog,ha nincs pénzed,mert alapszükségleted hiányzik,kaja,ruhák,stb...már hogy lennél boldog?Nem azért,mert nem szeret senki...Ez nem az a fajta lelki fájdalom,hogy jajj otthagyott a férjem,hanem az,hogy a gyerekemnek mit adok enni,én mit eszek,hol fogunk lakni?Ez a bizonytalanság...

2021. jan. 28. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!