Nappalin a legtöbbünk életében 26 évesen már késő, mert főként anyagilag nem engedhetjük meg magunknak a főállású diák-létet.
Levelezőin jó ötlet.
Tudnod kell, hogy egy nehéz szak rengeteg időt, energiát, lemondást igényel, igen fárasztó. Ezt nem árt mérlegelni.
Az esti (ha jogász szakon bárhol is van olyan) közelebb áll a nappalihoz, de igen fárasztó.
Már alapból fárasztó heti 3 nap munka után este 9-ig órákon lenni.
Vagy minden (második) hétvégén egy teljes péntek, szombat - levelezői esetén nem tudom, hogy megy ez, én estis vagyok.
Ezen kívül vannak beadandók, zh-k. Nálunk (tök más szak mondjuk) alig van kevesebb beadandó, mint a nappalisoknak és sok tárgyból heti szinten van kis zh vagy épp mondjuk online kvíz, aminek a teljesítéséhez alaposan át kell nézni az anyagot.
Ezek után ott a vizsgaidőszak. Szorgalmi időszak végén és vizsgaidőszak elején volt olyan, hogy úgy is reggeltől estig tanultam, hogy épp munkát váltottam és pár hétig nem dolgoztam. Ha dolgoztam volna, biztos lett volna éjszakázás is és elsőre pár bukás.
De eleve az órákra járás lemondásokkal jár (pedig én nem gyakran járok előadásokra), mert ott a heti 42-43 óra munka, az utazás (jó, ez most azért kevésbé) és aludni is kellene valamikor. Persze sok csoporttársamnak gyereke is van.
Ettől még kezdd el.
Nincs annál rosszabb, amikor 40-50+ -os emberek nem keresnek jól, alig valamire van pénzük, amire vágynak, a munkahelyük borzalmas és kilátásuk sincs váltani, pláne jobbra. Sok ilyen ismerősöm van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!