Egyes férfiak miért utálják a macskákat és istenítik a kutyákat?
Szerintem az ilyen férfiaknál/nőknél valami nincs rendben. Hogy lehet egy állatot gyűlölni csak mert nincs elég türelme valakinek hozzá? Az a bajuk, hogy nem tudnak uralkodni rajtuk úgy mint a kutyákon?
Megértem ha nem annyira kedvel valaki egy állatfajt, de ezek betegesen gyűlölik a macskákat.😹
Nem hiszem hogy gyulolnek, de egy macskahoz nem is lehet annyira kotodni.
A kutyan meg nem uralkodik senki, hanem egyutt lehet dolgozik veluk. :)
N
Macskához is lehet annyira kötődni, ugyanúgy kisállat és a család tagja lesz.
A kutya feltétel nélkül szeret, rajong érted, hiányol és nem utolsó sorban jól ki lehet őket képezni.
Mind a kettőben van valami amit lehet szeretni, de szerintem sokan nem tudják milyen valójában macskát tartani.
Nyáron kóbor cica nálunk szült.
Az anyuka és apuka cica olyan szinten a család része lett, hogy cica ajtón bármikor ki-be mehetnek. Az anyukát ivartalanítottuk.
A gyerekeket 2 hónap után tovább adtuk jó helyre (egyiket ismerősökhöz, akit a mai napig látogatunk).
Plusz azóta mentettünk még egy kis cicát.
Ez előtt nem bírtam őket, most szerintem sokkal jobban szeretem a cicákat mint a kutyákat.
Mielőtt mindezt átéltem azt hittem, hogy a cica távolságtartó, rideg és hogy természetüknél fogva utálnak. Mint kiderült ez nem igaz...
Én is ridegnek és megközelíthetetlennek hittem a macskákat, pedig csak félnek. Nagyon törékenyek. Igazából állandó készenlét az életük.
Mindig is kutyás voltam, de a gyerekem 1,5 éves kora óta nagy macskarajongó. A hátsó kertben nyílegyenesen hozzáment a szomszédból egy cica, akiről kiderült, hogy gazdátlan. Befogadtuk, de több kutyám is volt, csak a kert elkerített részében randiztunk vele. Kapott cicaházat is. Aztán ivartalanítás után a varratszedésig bent volt, főleg cicahordozóban vagy elzárva a kutyáktól. Utána többé nem tudtam visszaszoktatni a hátsó kertbe, pedig a kutyáimtól rettegett és joggal. Az élete kockáztatása árán is jött, mindig előre. Azért ügyes volt és kifigyelte, mikor csukom be a kutyákat aludni és akkor jött általában. De később már akkor is jött, amikor ki voltak engedve. Engem nagyon meghatott ez a ragaszkodása. Ő volt az első cica az életemben, akin azt éreztem, hogy magányos és az ember hiányzik neki. Hogy nem igaz, hogy csak a házhoz hűségesek, ezt csak azért mondják, mert a macska jön-megy, kerítés nem állítja meg. Ettől függetlenül mindig visszajön. És az élete kockáztatása árán is velünk akart lenni. A kutyák 1-1,5 év alatt teljesen befogadták. Akkor volt olyan 5 éves. Most már 10-11. A kutyáim azóta elmentek mind, már öregek voltak.:( A cica itt van velünk. És azóta még 2 másik cica és egy fiatal kutyus.
Már egész másként látom a macskákat.
Egyébként a férfiak többsége inkább macskás, mint kutyás. Szerintem azért, mert a cicákban van valami nőies lágyság, finomság.
En minden allatot szeretek, a vizibivalyt is.
36F incel
1-es tipikus példája annak, milyen, mikor valakinek nincs macskája, de terjeszti a hülyeséget.
Egy macskához is lehet ugyanúgy ragaszkodni, ki milyen típus. Én nem szeretem a kutyákat, nem is utálom őket, de nem tudok hozzájuk kötődni, untatnak, nem érzem a kutyák láttán, hogy jaj, de aranyosak.
A macskáktól meg elolvasom, imádom őket, nekünk is van otthon én nagyon szeretem. A férjem dettó, Anno kutyapárti volt, mióta van macskánk, azóta nem akar kutyát csak macskát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!