Az életem csak akkor működik jól, ha van valaki, aki irányítgat. Nem akarok ilyen lenni. Mit tegyek?
Gyerekkorból származhat a dolog. Az apám mindenért leordította a fejem, ha nem pont azt és úgy csináltam, amit ő akart. Azt várta, hogy ha éppen nem szól hozzám, akkor üljek kussban.
A bátrabb, kezdeményezőbb gyerekek kiközösítettek a suliban. Mindig magányos voltam. Egyedül a bátyámmal szerettem lenni, ő már akkor is nagyon határozott volt, de emellett jót akart nekem. Évekig jól működött, hogy ő döntött helyettem. Aztán az első barátnőm vette át ezt a szerepet, akivel összehozott. Aztán ide-oda csapódtam. Volt egy tanárom, aki segített, aztán egy új barátnő, egy haver, aztán újra a bátyám, de neki már családja van. Más meg nem viseli ezt a terhet sokáig.
Akárhányszor döntenem kéne valamiről, elfog egy nagyon erős félelem. Nem csak képtelen vagyok rá, írtózom tőle. Pótcselekvésekbe menekülök.
Kérdező, nem azért vagy önállótlan mert irányítgat hol ez, hol az, hanem azért irányítgatnak, mert önállótlan vagy!
Ha önálló életre alkalmatlan vagy, menj be a gyámhatóságra és kérd egy gondnok kinevezését föléd, ha folyton kell melléd valaki aki megmondja mit csinálj!
Vagy kérd a felvételed valamilyen fogyatékos otthonba, ott is megmondják mi az elvárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!