30-hoz közelítő fiatalember vagyok. Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy ennyi idős koromra még nem találtam meg a hivatásom, meg úgy általában a helyemet a világban?
Mert még tényleg nem találtad meg a hivatásodat.
Nekem 35 körül sikerült. Nem vagy még lemaradva, nyugi. Akár 80 éves korodig is űzheted az ipart (vagy még tovább is), az 4-5 évtized.
30 éves koromig én is csak sodródtam, azután jött a nagy váltás. Majd újabb sodródás, és most érzem úgy, hogy végre célba találtam.
És az igazi munka még csak most kezdődik. :D
Ne foglalkozz másokkal, az élet nem verseny, hanem tapasztalás. Hiába látsz mindent eszközként, ha nem tudod, hova akarsz eljutni általuk.
Először a célt kell látnod, aztán az ahhoz szükséges eszközöket!
Úgy, hogy nekiáll tanulni. Nem kell mindenhez 5+ év tanulás. Ha ráfekszel egy témára, már néhány hónap alatt komoly eredményeket tudsz elérni benne. Aztán persze ahogy végzed, gyűlnek a tapasztalatok.
Nincsenek határszámok (hogy 30 éves kor, meg ilyenek). Persze ha élsportoló vagy orvos akarsz lenni, az más, de a legtöbb terület életkorfüggetlen.
Nekem ugyanez a bajom. Nemcsak munka téren, hanem hobbiban is. Rengeteg minden érdekel, de semmi sem igazán és nem tudok dönteni. Aztán csak tengődöm. Bár én nem görcsölök rá, ha így van akkor így van, teszem azt amit épp jónak látok abban a pillanatban.
De azért kicsit könnyebb lenne, ha egy valami érdekelne és annak neki is feküdnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!