Miért tartják furcsának azt, akinek a szilveszter ugyanolyan nap, mint a többi és nem ünnepli különösebben?
Mostanában közelebbi ismeretségbe kerültem tömegközlekedésben dolgozókkal, akik direkt kérik, hogy akkor szolgálatban lehessenek. Kortól függetlenül, azt mondták, őket nem különösebben érdekli. A karácsonnyal kapcsolatban azért nem annyira ez a helyzet, azt inkább szereti mindenki családja körében ünnepelni, de a szilvesztert már többen nem tartják így.
Egyébként az utóbbi években én is egyre inkább ezt az "érezd jól magad ilyenkor kötelezően" hozzáállást vettem észre szilveszter kapcsán is. Valahogy mások ezek az összejövetelek, mint régebben. Más is észrevette?
Nekem ez mindig olyan befásult, sótlan hozzáállásnak érződik, valahányszor ilyet hallok valakitől. Akár szilveszterre vonatkozik a dolog, vagy karácsonyra, húsvétra, halloweenra, szülinapokra, satöbbi.
Sajnálom azokat, akik nem tudják ezekben a napokban meglátni a szépséget, a különlegességet és kicsit élvezni a hangulatukat. Átlagos napból van az életben elég, miért ne lehetne ezeket az ünnepnapokat egy évben egyszer kicsit különlegesnek megélni és engedni, hogy feldobják kicsit az életünket?
Én azt vettem észre, hogy egyre többen lesznek érzéketlenek.. "ugyanolyan nap mint a többi" hát nem.. mert karácsony csak 1x van évente és szilveszter is az utolsó nap az adott évből!
Ezek igen is különleges napok. Nem kell kötelezően jól érezni magad, de ha alapból nem érzed jól magad.. gondolom nem csak ezen a napokon.. akkor egy rakás sz@r az életed.
Én most arra jöttem rá hogy azért mert csak egyszer élünk,szóval ebben az évben tuti megyek valahová ha egyedül akkor is.
22F
Karácsony arról szól, hogy találkozunk a szeretteinkkel, ajándékozunk és békésen jól érezzük magunkat egymással.
Szilveszter arról szól, hogy találkozunk a haverokkal/barátainkkal (ha valakinek több van és közös baráti társaság is van - ha nem, mindenki máshova megy) mindenki bebasz mert az az év utolsó napja, minden mindegy.
Családja/szerettei sok embernek van, jó baráti társasága már kevesebbnek.
Én azt mondom, hogy mindenki tartsa meg azt, amelyik hozzá közelebb áll. Én se szilveszterezek már jó régóta. Idén nekem nem hiányzott. Volt régebben hogy hiányzott, de ha nincs jó baráti társaság, akkor mit csináljak? Karácsonyt viszont imádom, én ott éltem ki magam. :)
Jaj, bocs, ha félreérthető volt, de nem rólam szól a kérdés! Ez a karácsony meg ez a szilveszter más volt, most nem mentünk sehová és hozzánk sem jöttek, de a korábbiak tapasztalata alapján mondtam. A karácsony családias, és mi szerencsére jóban vagyunk a rokonsággal, de a szilveszternél már kijöttek ezek a dolgok, amiket észrevettem. Azt baráti körrel szoktuk tartani, időnként más helyszíneken, régebben valamelyikünknél, újabban pl. étteremben és a társaság is változott mind személyeket tekintve, mind a hangulatot. Az utóbbi években kissé feszültebb volt mindenki, nem annyira ragadja meg az embert a hangulat. De nem általánosítok, csak ezt vettem észre.
Az eredeti kérdésemre, hogy miért gondolják különösnek, ha nem tartja valaki ezeket az ünnepeket, hát eleinte én is furcsállottam, de lehet, hogy többeknek nincsenek olyanok, akikkel közösen együtt tudnának ünnepelni, kikapcsolni. Szóval minőségi időt eltölteni.
Nekem azért nem tetszik, mert erőltetetten hat nekem.
A karácsonyt szeretem, mert alapból olyan "üljünk össze, főzzünk, beszélgessünk, játsszunk" ember vagyok, és épp ezért nem csak karácsonykor vagyok a szeretteimmel.
A szilvesztert meg nem szeretem, mert alapból bulikba se járok, nem iszom alkoholt, csak a saját zenémet hallgatom (mármint a kedvenceimet), így nincs értelme magamra erőltetni valamit, csak mert a naptár azt mondja. Ha sótlan vagyok, mert azt teszem, amit szeretek, akkor legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!