A 2020 a magányos, antiszociális emberek éve volt?
Hetekig be voltunk zárva tavasszal, nem volt ajánlott menni sehova. Nem voltak bulik, fesztiválok. Nem lehetett menni moziba, színházba. Szilveszterkor is csend volt végre, és nem kellett szégyenkezni amiatt, mert valaki otthon töltötte.
Ti hogy érzitek?
Nem, én pl. utáltam és csak elrontott mindent. Eddig csak szimplán csendes, visszahúzódó és introvertált voltam, mostanra viszont depressziós és szociális fóbiás lettem. Egyetemista vagyok és a covid előtt nagyon szerettem egyetemre járni, bejártam az óráimra, kolis voltam, találkoztam és beszélgettem a csoporttársaimmal, elmentem órák után enni, vállaltam alkalmi munkákat, jártam workshopokra stb., majd haza kellett költöznöm, egyedül voltam egész nap, online oktatás címén a monitort bámultam minden nap, nem mentem sehová és nem találkoztam, nem beszélgettem senkivel. Egy-két emberrel a neten írogattunk egymásnak vagy video chateltünk, de csak ritkán és azért messze nem olyan volt mintha élőben beszélgettünk volna. Borzalmas, többször már ott tartottam, hogy öngyilkos leszek.
Akinek voltak kapcsolatai (pl. család, barátok, párkapcsolat) az ezerszer jobb helyzetben van, mert legalább számíthat valakire, tudja tartani velük a kapcsolatot és nincsen egyedül. Viszont aki magányos, az ugyanúgy magányos marad, csak még rosszabb helyzetbe kerül - elvesznek a hétköznapi szituációk, ahol emberek között lehet és lehetetlen új embereket is megismerni, új kapcsolatokat kialakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!