Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet tenni egy olyan...

Mit lehet tenni egy olyan apával aki lekezelő és alkoholista, hogyan tűrjem ezt el, mit lehet tenni ha már 3x évemet töltöm és elköltözhetnék de anyagi okokból nem tehetem meg (bármit meghallgatok), hogyan kezeljem ezt?

Figyelt kérdés
2020. dec. 30. 19:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Mást tényleg nem lehet, csak elköltözni.

Én eljöttem 18 évesen kollégiumba, majd albérletbe. Sok pénzem elment már rá, de még mindig jobb mint otthon kikészülni egy ilyen közegben.

2020. dec. 30. 19:51
 12/20 A kérdező kommentje:
Rendben, gondolozok ezügyben és elteszek pénzt is, ennyi, ezek tuán nem fogok vele beszélni, ha józan lesz sem.
2020. dec. 30. 20:16
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!!
2020. dec. 30. 20:30
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyanez a problémám, lehet egy picit durvább is az én esetem. Teljesen ki vagyok készülve, nincs életkedvem, elegem van. Már évek óta ez megy, így kell felnőnöm... Jobban is büntethetnék az ilyen dolgokat. Remélem sokáig fogok élni, és boldogan. Undorító emberek léteznek, és erről mások nem is sejtenek semmit. Nem fogom már én sem sokáig bírni. De mit is tehetnék én, egy 16 éves kislányként?

Szurkolok neked, hogy sikerüljön megteremteni egy normális életet. Mert megérdemled. Próbálj erős maradni. ❤️

2020. dec. 31. 01:02
 15/20 anonim ***** válasza:
26%

Ha anyukádnak van pénze,hogy különköltözzön az apukádtól,akkor mihamarabb menjetek.

Költözz el,találj egy munkát,sokat dolgozol,meg lesz az eredménye.

2021. jan. 2. 00:15
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Ezt ajánlom: [link]

/ Hová fordulj? Találd meg a neked való szakértőt, támogató csoportot, segítséget! /

(Néhány a linkről, ha nem működne):

Baptista Szeretetszolgálat Utcafront

Droghasználat

Korcsoport: 18 év felett

Weboldal: www.utcafront.hu

E-mail: utcafront@baptistasegely.hu

Telefonszám: 06-1-426-7865

Cím: Budapest , X. kerület Bánya u. 1.

Specializáció: Addiktológia (szerhasználat)

Egyéb: Hajléktalan és szenvedélybeteg személyek segítése, nappali melegedő és éjjeli menedék, utcai mobilprogram (tűcsere, HIV szűrés, ártalomcsökkentés stb.).

Emberbarát Alapítvány

Droghasználat, Alkoholproblémák, Szerencsejáték-függőség, Online- illetve PC-játék problémák

Korcsoport: 11-14 év, 15-18 év, 18 év felett

Weboldal: [link]

E-mail: emberbarat@emberbarat.hu

Telefonszám: 06-1-431-9792

Cím: Budapest , X. kerület Cserkesz u. 7-9.

Specializáció: Addiktológia

Egyéb: Önként jelentkező tizenéves fiúk és lányok, illetve felnőtt férfiak és nők számára, a következő szenvedélybetegségekkel: alkoholbetegek, drogfüggők, szerencsejátékfüggők, internetfüggők, gyógyszerfüggők, és politoxikománok.

Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház-Rendelőintézet, Addiktológiai Gondozó

Droghasználat, Alkoholproblémák, Szerencsejáték-függőség, Online- illetve PC-játék problémák, Munkafüggőség, Dohányzás

E-mail: bajcsykorhaz@bajcsy.hu

Telefonszám: 06-1-433-1335

Cím: Budapest , X. kerület Kőbányai út 45.

Egyéb: Elsősorban addiktológiai / függőségben szenvedő /alkohol, drog, nikotin, gyógyszer, táplálkozási zavarok, játékszenvedély, stb./ betegeket látnak el, de pszichiátriai szakellátás is működik.

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat X. Kerületi Tagintézménye

Viselkedési problémák (például: szorongás, agresszió), Kapcsolati problémák

Korcsoport: 6 év alatti, 6-10 év, 11-14 év, 15-18 év

E-mail: info.10@fpsz.net

Telefonszám: 06-1-262-2239

Cím: Budapest , X. kerület Keresztúri út 7-9.

Specializáció: Nevelési tanácsadás, Pszichológia, Gyógypedagógia

Egyéb: -

Anonim Alkoholisták Skype vonal

Alkoholproblémák

E-mail: info@anonimalkoholistak.hu

Telefonszám: 06-1-251-0051 (általános AA telefonszám)

Cím: SOS segélyvonal , Segélyvonal Skype segélyvonal

Specializáció: Lelkisegély

Egyéb: Skype név: jaffaa2012. Vasárnaponként 20-21 óra

Narkotics Anonimus skype

Droghasználat

Korcsoport: 15-18 év, 18 év felett

E-mail: -

Telefonszám: -

Cím: SOS segélyvonal , Segélyvonal -

Egyéb: Az egyes gyűlésekhez tartozó skype nevekről és időpontokról a honlapon lehet tájékozódni.

Délután telefonszolgálat - Lelkisegély időseknek

Weboldal: www.delutan.hu

E-mail: delutan@delutan.hu

Telefonszám: 06-80-200-866; 13-777

Egyéb: Telefonos lelkisegély: 18 és 21 óra között hívható, ingyenes, 40 év felettiek számára. A chat és email szolgáltatás 18 éves kortól igénybe vehető. Telefonos és chat lelkisegély szolgálatatáson túl: társ- és társaságkereső, számítógépes és okostelefon oktatás, orvosi és pszichológiai tanácsadás, jogsegély, klubfoglalkozások.

DrogStop Droginformációs telefonvonal és online konzultáció

Droghasználat, Alkoholproblémák, Szerencsejáték-függőség, Online- illetve PC-játék problémák, Munkafüggőség, Dohányzás

Korcsoport: 6-10 év, 11-14 év, 15-18 év, 18 év felett

E-mail: Chat indítható a honlapról: [link]

Telefonszám: 13-770 (zöld szám)

Egyéb: Információ, konzultáció, tanácsadás

ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat

Szerencsejáték-függőség

Weboldal: maradjonjatek.hu

E-mail: szerencse@ppk.elte.hu

Telefonszám: 06-1-411-6778

Egyéb: Hétköznapokon 15 és 19 óra között hívható. Profil: "Szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezeléséhez nyújtunk segítséget anonimitás és teljes titoktartás mellett."

Felnőtt Lelkisegély Szolgálat (Empátia Mentálhigiénés Egyesület)

Droghasználat, Alkoholproblémák, Szerencsejáték-függőség, Online- illetve PC-játék problémák, Munkafüggőség, Dohányzás, Viselkedési problémák (például: szorongás, agresszió), Kapcsolati problémák

Weboldal: empatia.uw.hu

Telefonszám: 06-80-505-505 (lelkisegély zöld szám)

Cím: SOS segélyvonal , Segélyvonal skype: meghallgato

Egyéb: Skype név (internettelefonos hívás): "meghallgato"

Fiatalok Anonim Lelkisegély Szolgálata (Empátia Mentálhigiénés Egyesület)

Korcsoport: 6 év alatti, 6-10 év, 11-14 év, 15-18 év

E-mail: fiatalok@anonim.hu

Telefonszám: 06-80-505-005

Cím: SOS segélyvonal , Segélyvonal skype: meghallgato

Egyéb: Skype (internettelefonos hívások): Tanítási napokon 16-18:30-ig

Gyermek- és Ifjúsági Lelkisegély Telefon

Droghasználat, Alkoholproblémák, Szerencsejáték-függőség, Online- illetve PC-játék problémák, Munkafüggőség, Dohányzás, Viselkedési problémák (például: szorongás, agresszió), Kapcsolati problémák

Korcsoport: 6 év alatti, 6-10 év, 11-14 év, 15-18 év, 18 év felett

Weboldal: [link] [link]

Telefonszám: 137-00

Egyéb: Hétköznapokon 17-21 óra között. Ingyenesen hívható. Fiatal felnőttkorig.

Kék-pont Drogkonzultáció

Droghasználat

Egyéb: Online konzultáció (chat és email) a honlapról érhető el.

Kék-vonal Gyermekkrízis Alapítvány, Gyermek és ifjúsági telefonszolgálat

Droghasználat, Alkoholproblémák, Online- illetve PC-játék problémák, Dohányzás, Viselkedési problémák (például: szorongás, agresszió), Kapcsolati problémák

E-mail: Chat és e-mail lelkisegély (regisztráció után) innen érhető el: [link] interaktiv-kapcsolatok

Telefonszám: 116-111

Egyéb: 24 éves korig. Profil: "Szinte bármiről [lehet beszélni]. Elmondhatod bármilyen gondodat, felteheted azokat a kérdéseidet, amiket mástól nem mersz megkérdezni." Nem elsősorban addiktológiai profil.

Mi-értünk Drogprevenciós és Segítő Egyesület: Online tanácsadás

Droghasználat, Alkoholproblémák, Szerencsejáték-függőség, Online- illetve PC-játék problémák, Munkafüggőség, Dohányzás, Kapcsolati problémák

E-mail: Online talácsadás a honlapról érhető el

Egyéb: A honlapról elérhető az online-tanácsadás (chat, email).

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat

Kapcsolati problémák

E-mail: okit@csbo.hu

Telefonszám: 06-80-20-55-20

Egyéb: "célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon az elhelyezésükről."

S.O.S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat

Telefonszám: 116-123

Egyéb: Éjjel-nappal, ünnepnapokon is hívható. (Nem elsősorban addiktológiai profilú.)

Emberbarát Alapítvány

Droghasználat, Alkoholproblémák, Szerencsejáték-függőség, Online- illetve PC-játék problémák, Dohányzás

E-mail: postmaster@emberbargyongy.t-online.hu

Telefonszám: 06-1-261-8457

Cím: Budapest , X. kerület Gyöngyike u. 4.

Egyéb: -

2021. jan. 2. 05:43
 17/20 A kérdező kommentje:
Köstönöm, de nme én velem van a baj, nem én iszom, hanem egy olyan "apát" kell eltűrnöm aki bármikor átalakul és átmegy az aggresszív módba és kiprovokál engem, én meg nem nézhetem ezt szó nélkül emberek...csak nem akarok verekedést mert akkor kő kövön nem marad, a rendőrség pedig úgy is azt védi akié a ház tehát elbuktam...
2021. jan. 11. 23:45
 18/20 anonim ***** válasza:
Már évek óta anyáddal együtt titokban gyűjtenetek kéne, hogy elmehessetek kezdetben egy olcsó szobabérletbe. Anyád nem akar elmenni nyilván, te meg anyádat nem akarod elhagyni. Ennyi.
2021. jan. 13. 01:48
 19/20 anonim ***** válasza:
Szia!Nehéz helyzetben vagy Kérdező,de nem lehetetlen megoldani.Én a te helyedben ha a vírus helyzet enyhül kimennék külföldre dolgozni.Mosogatás,hotel takarítás stb...Nem tudom hány éves lehetsz,de fiatalnak gondollak és fiatalon még előtted az élet.Amíg nem tudsz vagy tudtok anyukáddal kimenni külföldre addig spórolj amennyit csak tudsz az új életetekre.Gondolom nem keresed agyon magad.Nem vagy tapasztalt diplomás férfi,de még úgy sem biztos hogy lenne egy jól fizető állásod ebben a vicc országban.Külföldön sem könnyű,sőt....De legalább lenne egy kitörési lehetőségetek.Addig marad a tűrés sajnos :( Amennyire lehet kerüld a degenerált apádat hogy ne legyen cirkusz.Nem vagy könnyű helyzetben,de ne add fel!Lesz még jó nektek!Vagy ha majd a külföld esetleg nem jönne be akkor visszajöttök és egy nagyobb városban próbálkozhattok munkát keresni pl Pesten.Lehet külföld előtt akár ez is egy alternatíva,de persze előtte mindent le kell fixálni és viszonylag biztosra menni hogy lesz munkátok.A tróger munkákat is vállaljátok be,mert még mindig jobb mint ez a megaláztatás nap mint nap.Később minden szépen rendeződne.Ketten előbbre jutnátok apád nélkül ő pedig csináljon amit csak akar.Anyukád szerinted elmenne veled?Bemerné vállalni?
2021. jan. 13. 07:45
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó, de ezt mad egyedül kell megoldanom, mert már abban a korban vagyok. Kort nem írok, mert jönne a ledegradálás egyes emberkéktől. Lényeg, hogy barátnővel kell elköltöznöm, ha úgy alakul. Ennyi.

Utolsó előtti meg ne forgasd ki szavaimat, mert egyáltalán nem írtam, hogy édesanyám eljönne-e velem vagy sem, ezt csak te hoztad szóba...majd én eldöntöm, köszönöm.

2021. jan. 17. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!