Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 25 éves létemre be kell...

25 éves létemre be kell látnom, hogy bár a szüleim nem szélsőséges rossz szülők (pl. nem alkoholisták, nem bántalmaztak szexuálisan), mégis mindig ha szomorú vagyok, az miattuk van. 90%-ban miattuk sírok. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Rossz dolgokat mondanak rólam és nekem. Elég ha eszembe jut valami amit mondtak, már elszomorodok, bekönnyezek. Velük nőttem fel. Óriási hatást gyakoroltak rám. A rosszabbik az anyám, de apám is megéri a pénzét. Nő vagyok. Nyáron fogok végleg elköltözi, korábban már volt hogy nem laktam velük.
2020. dec. 26. 15:52
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Ezért tartom egészséges dolognak külön élni felnőttként a szülőktől

Mióta elköltöztem, sokkal jobb lett a kapcsolatom a szüleimmel, előtte meg folyamatosan feszültség volt otthon. Mindenkinek jobb így.

2020. dec. 26. 15:58
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
A "mérgező szülő" kifejezés nem feltétlen alkoholista vagy szexuális abúzust végrehajtó szülőkre aggatják rá. A lelki terror vagy épp a megválogatlan szavak is tudnak egy gyermekben fájdalmat és a későbbiekben szorongást kiváltani. Én azt gondolom, hogy ajánlott egy pszichológussal 2-3 alkalommal átbeszélni ezt a témát, hogy ne cipeld azt a terhet amit ők okoztak. Neked is jobb lesz és segít találni egy olyan utat ami által nem fog a szülőkkel sem megromlani a viszonyod, de te magad sem fogsz szorongani és rosszul érezni magad.
2020. dec. 26. 16:00
 3/4 anonim ***** válasza:
78%
25 évesen ideje lenne felnőnöd, kialakítani egy egészséges, sziklaszilárd önbecsülést és érzelmileg leválni a szülőkről.
2020. dec. 26. 16:01
 4/4 A kérdező kommentje:

1.:

Rengetegen mondják, hogy akkor lett jó a kapcsolata a szüleivel, mikor elköltözött. Nagyon-nagyon-nagyon remélem, hogy ez rám is igaz lesz.

2.:

Igen, már olvasgattam (angolul) a toxikus szülőkről és bizony vannak jellemzők, amik igazak rájuk, illetve sok dolog, ami toxikus szülők gyermekeire igaz, velem úgy van.

3.:

Az önbecsülésemmel nincs gond, szerintem. Én szeretem magam, önbizalmam is van.

Érzelmileg viszont nem válltam le, ezért is rossz, amiket mondanak. Bár igazából azt sem tudom, pontosan milyen állapot az, mikor valaki érzelmileg levált a szüleiről. Mindenesetre a kapcsolatot velük megszakítani nem akarom amúgy.

2020. dec. 26. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!