Miért gondolják néhányan, hogy jómódúak vagyunk, csak azért, mert nem szórjuk el a pénzt és szépen élünk, ismerős ez a helyzet?
Több ismerős , rokon hiszi, hogy mi gazdagok (legalábbis náluk gazdagabbak) vagyunk. Pedig (sajnos) egyáltalán nem jellemző ez ránk. Átlagos keresetből élünk, sőt, mivel kisvállalkozók (kényszervállalkozók) vagyunk, így jövedelmünk olyan, akár a kutya vacsorája, bizonytalan. A vírushelyzet pedig, tavasszal és most is nagyon betett nekünk, igen megcsappant a bevételünk. De amikor megy a munka, akkor is egy átlagos alkalmazotti keresetnek felel meg.
Viszont, mi nem járunk külföldre nyaralni, nem dohányzunk, nem piálunk, ritkán járunk szórakozni, amikor mégis, akkor sem holmi luxus programokra. Nyaralni 1 - 2 évente a Balatonra megyünk, egy olcsó apartmanba (mindig ugyanoda, így kedvezményt is kapunk), magunk főzünk, élelmiszerboltból kajálunk. Mindez mellett viszont szépen berendezett, nagy lakásunk van, ami mindig tiszta. Szeretjük a díszeket, emléktárgyakat (az örökölteket sem dobtuk ki, így sok csecsebecse van vitrinekben, ami látványos) Van egy szép autónk is, amit 3 éve vásároltunk, de már akkor 2 éves volt. Jól tartjuk, így mintha új lenne olyan látványt nyújt. (még soha nem volt ilyen fiatal autónk, a régebbiek 10 éves körüliek voltak) Ám ebből sokan azt vonják le, milyen jól élünk. Azt tapasztaljuk, vannak olyan ismerősök, akik irigykednek, mérgesek ránk. Miközben, ők minden évben külföldön nyaralnak, dohányoznak, isznak, mulatnak, de aránylag igénytelen környezetben élnek otthon.
Hagyjuk is, itt mindenki meg akarja magyarázni, hogy Magyarországon mindenki éhezik meg fázik, közben meg 100 ezres PlayStationt meg hasonló dolgokat látok csak karácsonyra mindenkinél a facen, és igenis baromi sok ember cigizik, anyukám dohánybolti eladó egy kis 1000 fős faluban, napi 800 ezer bevétel van..Na ő aztán látja, hogy boldog boldogtalan ott hagy napi 2000t cigire sörre tippmixre..ez minden, csak nem szegénység!!!
A Westendben vagy bármelyik plázába akármikor bemegyek tömve van minden üzlet! Egy mekiben vagy éttermi részen leülni nem lehet, és nem a korona miattra gondolok most, hanem amúgy, annyian vannak..Dolgoztam tavaly boltban beugrósként, tizen huszonévesek 20 ezressel fizetik az 560as Red Bullt, 5ösével viszik a 280as Hellt, a Royal vodkát..Stb
Hagyjuk már ezt a szegénység szöveget, igen, vannak itt is valóban szegények, ahogy a világon mindenhol, de fogadjuk már el, hogy baromira nem a mélyszegénység az általános itt sem, max Szabolcs Borsod környékén talán jobban..
@13:31
Na erről van szó, de akkor a kérdező se pózerkodjon itt a vélt nyomorával a társasházi lakásban meg az új autóval a segge alatt.
Kedves kérdező!
Én úgy tapasztalom, teljesen felesleges ezen a témán agyalni! Hasonlókat tapasztalunk mi is! Átlagos család vagyunk, de mivel hasonlóan kulturált körülmények között élünk néhány ember szemben gazdagok vagyunk. Az teljesen mindegy mitől él valaki rosszabbúl. mert elissza, dohányozza vagy mert még arra sem teli neki. De tudod mit? A valóban szegények nem irigykednek! Azok szólnak meg általában akik elbasszák a pénzüket. Okoskodni könnyebb, mint beosztani, lemondani!
Nekünk sincs hitelünk, de van házunk. Még nem örököltünk, mivel élnek szüleink, együtt élünk. Nem divat együtt élni az öregekkel? Kit érdekel! Nálunk három generáció lakik együtt és jól megvagyunk.
Műszaki vezető vagyok egy cégnél, de nem vet fel a pénz. Kicsivel többet keresek, mint a betanított munkások, szakmunkások, de jóval kevesebbet, mint a felsővezetők. Voltam tróger, mindenes is, gyári munkás, sőt, sertéstelepen szart is lapátoltam pár évig. Nejem ápolónő akit kiraktak, leépítettek az állami kórházból, amint orbánék színreléptek 2010-ben. Azóta házhoz járó kisvállalkozó. Időseket ápol. Kúrvára jól hangzik, hogy vállalkozó. Amint meghalják az emberek elkönyvelik akkor biztos gazdag és szélhámos, mint mészáros lőrinc. :-(
Mi is kaptuk meg nemegyszer, hogy gazdagok vagyunk, jól megy nekünk. Persze, akik csak a külsőségeket nézik, ítélkeznek ismeretek nélkül, beszélnek mindenféle marhaságot. Tudjátok mit? Leszarom ki mit gondol! Kérdező, tégy te is így! Aki nem lát az orránál tovább az nem is érdemli meg az ismeretségedet sem!
Lehet, hogy nem vagy gazdag, de hogy egy előítéletes alak vagy, az biztos. Azt pl. elárulnád nekem, hogy ha megveszem magamnak 1000Ft-ért a 25 filteres angol reggeli teát, amiből naponta megiszok egyet, hogy lesz belőlem cigis, alkesz, havi 60-70ezerFt-os pluszköltséggel? (És akkor flancoltam, mert nem szálasat vettem.)
Másrészt: a balatoni nyaralást én nettó sznobságnak tartom. Ha szeretnél pontos indoklást is: a hely pofátlanul drága és egy bizonyos kor után más városok megismerése számomra sokkal többet adott, mint a hátsóm áztatása a vízben. Ettől függetlenül nem szólom le azokat az embertársaimat se, akik oda járnak nyaralni, ugyanis: lehet olyan korú a gyerekük, lehet családi hagyomány vagy szimplán ezt élvezik és nem vagyunk egyformák.
Cserébe viszont valószínűleg az én költségeimet tartanád felelőtlen rongyrázásnak, holott én nem járok minden évben nyaralni.
... szóval ha nincs saját házam/kocsim, akkor koffein- és cigifüggő vagyok más káros szokással megspékelve? :D
Havi 1200 forintot költök kávéra max, egy üveg liofilizált kávé, ami több hétig elég. Akkor ezzel most tönkreteszem magam? Nem dohányzok, BKK-val járok, 2 munkahelyem van. Nyaralni utoljára gyerekkoromban voltam egyszer a nagyszüleimmel, egyszer a szüleimmel (mindkétszer Magyarországon belül), wellnesezni sose jártam. Albérletben élek Budapest egy khm, színesebb, de olcsóbb részében. Nézem az akciókat és aszerint vásárolok, a cipőim 90%-a az utolsó pár akciós kollekcióból került ki, azaz max 3000 forint volt a legdrágább. Magamra főzök, viszem az ételt a munkahelyeimre. Én gyártom itthon a pl. a mosószert is fillérekből.
Tuti a kávé a hibás :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!