Az utóbbi idoben rajottem Hogy nem leltem meg azt amitol tartosan megnyugodhatnek, es egesz eddigi eletemben nem tudtam Hogy ki vagy micsoda vagyok. Rajottem hogy az olyan tevekenysegek amik rovid tavon boldogga tesznek sosem adnak megnyugvast,mint a cigi, az alkohol stb. Leszoktam mar roluk.
A vallasban sem talalok menedeket. Kereszteny vagyok mar 14 eve tudatosan de sose kaptam meg a nekem megnyugtato valaszokat. Megneztem a Buddhizmust is hogy azzal mi a helyzet, de azt sem erzem igazinak. Rengeteg olvasok, 6.-7. osztalynak kezdtem el pszichologiai konyveket olvasni de ott sem talalom Önmagam.Mit tudok tenni hogy megtalaljam sajat magam es a belso békém?
Mi lenne a neked megnyugtató válasz? Mert ha erre a kérdésre tudod a választ, akkor van miből kiindulni. Egyébként az is lehet, hogy olyan személyiség vagy, akit egy darabig érdekel egy bizonyos dolog, de egy idő után új hatásra vágyik.
2020. dec. 23. 00:01
3/5 anonim válasza:
Úgy lehet megtalálni hogy el kell indulni egy belső úton. Igazából a gondolataink, gondolkodásunk az ami útban van. Emberként a fizikai testtel, és gondolatok változó folyamával azonosítjuk magunkat. De mi vagyunk? Aki ma vagyunk? Vagy aki tegnap voltunk? Vagy aki 10 évvel ezelőtt? Vagy aki holnap leszünk?? Jó látható hogy az önmagunkról alkotott képünk a gondolkodásunkkal együtt folyamatos változásban van. Ahhoz hogy megtaláljuk a "lényeget" ami bennünk van, de mégsem változik - ahhoz pl meditációs gyakorlás kell. Eddig ugyanis a gondolkodással voltunk azonosságban - a gyakorlás pedig arra irányul hogy leválasztódjunk a gondolatokról/érzelmekről. Az aktuális "jelenlétben" tartjuk magunkat pl a légzés, és hangok figyelésével. Ha bármi gondolat megjelenik, akkor egyszerűen elengedjük, és visszatérünk a gyakorlathoz - tovább figyelünk a látszólag üres, unalmas, semmire. Ez kb olyan mint a biciklizés - bele lehet jönni - viszont jós sok gyakorlást igényel. Azonban ha már eleget gyakoroltuk ezt akkor rájöhetünk hogy nem a gondolkodásunk vagyunk. Hiszen a gondolkodás nélkül is van egyféle tapasztalás. Ezt az állapotot kell stabilan tapasztani ahhoz hogy megismerhessük valódibb önmagunk.
2020. dec. 23. 07:39
4/5 anonim válasza:
Meditáció a legjobb eszköz. Akkor a felugró gondolatokat, reakcióid és képzeteid láthatod magad előtt, és azonnal léphetsz is ellenük.
Én már 5-6 éve elemzem saját magam, folyamatos rendszerességgel, minden tettemet megkérdőjelezem és megvizsgálom az érzéseimet. Egy kis varázsgomba is jót tesz.
2020. dec. 23. 19:20
5/5 anonim válasza:
Kezdetnek keress egy hobbit.
Horgolj sakkozz videojátékozz menj focizni vagy jótékonykodj, tokmindegy.
Csak leld benne örömöd és akkor meg is találod a lelki békéd
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!