Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Alkoholista lesz a férjemből?

Alkoholista lesz a férjemből?

Figyelt kérdés

6 éve vagyunk együtt.

Nyáron, amikor meleg van, van olyan, hogy mindennap megiszik egy üveg vagy doboz sört. (fél liter)

Ősszel, télen viszont hetekig semmit.

Néha vesz egy üveg bort (mondjuk havonta egyszer átlagosan) és azt egyszerre issza meg.

Szerintetek mekkora esély van rá, hogy alkesz legyen belőle?

Én annak örülnék, ha egyáltalán nem inna, de arra úgysem tudom rávenni.

2020. dec. 21. 22:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a függőség inkább lelki oldalról határozható meg.

Azt gondolom, hogy onnan kezdődik, mikor már nem tudsz valami nélkül élni. Oké, megissza nyáron a napi sörikét, de hogy reagál ha valami okból nem tudja megtenni (elfogyott, megromlott, bezárt a sarki bolt, ...)?

Amúgy ha ekkora szünetekkel iszik, nem függő, és nem is leez az. Bár ez lassan alakul ki, figyelj oda rá, és ha jelentősen változik a fogyasztása akkor beszélj vele, de ne köss bele egy abszolút tolerálható mennyiségbe.

Ne akard irányítani, felnőtt ember, majd eldönti hogy éppen jól esik-e neki egy (emberfüggő, de általaban) még becsiccsentéshez sem elég mennyiség.

Nem mellesleg jó borok, sörök vannak, a minőségi alkoholok fogyasztása éppen olyan kulináris élmény, mint egy falat drága sajt.

2020. dec. 22. 01:16
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom. Eddig azt hittem én vagyok az alkesz mert mikor kicsúszik a kezemből az irányítás akkor napi 6-8 liter sört iszok tüskékkel. Vagy min 2-3 liter tök erős házi bort.

Szóval hozzám képest a kérdésben szereplő, nem tűnik olyan vészesnek. Pedig én se vagyok még azon a szinten mint a vírus előtt a 0-24 ben rendszeresen kocsmában lévő elmozdíthatatlan "bútordarabok" :)

2020. dec. 22. 08:22
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
ennyitol nem lesz az
2020. dec. 22. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!