Hogyan lehetek jobb ember?
Arrogáns vagyok, beképzelt és nagyképű, hisztis és sértődékeny?
Mit tegyek, hogy jobb ember lehessek? 2 hónapja elhagyott az akit a legjobban szerettem és nem akarok több embert elveszíteni

Az arrogancia és beképzeltség általában önértékelési problémákat takar. Ezzel igyekszik kompenzálni az illető a külvilág felé, és folyamatosan bizonyítani, hogy nincs probléma, sőt!
A másik kettőnek is ez lehet az alapja. Ha az önértékelés helyrebillen, akkor általában a sértődékenység és a hiszti is csillapodik, hiszen az illető sokkal kevesebb bántást vesz fel, hiszen egyszerűen azok lepattannak róla.
És hogyan tehetnék ez ellen?
Hozzátenném valószínüleg van egy birtoklási vágyam is

Tudatosan dolgoznod kell ellene.
A birtoklási vágy is fakadhat bizonytalanságból egyébként: ha nem te irányítasz, akkor kicsúszik a kezedből a gyeplő, és téged irányítHATnak.
Meg kell találnod az értéket magadban, hogy ne legyen már szükséged a külső visszajelzésekre: arra, hogy csodáljanak, vagy arra, hogy másokat leszólva jobbnak érezd magadat náluk.

még fiatal vagy. lehetsz kb. huszonéves
ha most ez zavar téged, az már bőven jó kiindulási pont, és majd idővel alakulgat a dolog.
senki nem csodalény ezen a bolygón, mindenkinek vannak hibái
19 éves vagyok
Igen zavar, emiatt vesztettem el a barátnőmet és szerintem lassan a haverokat is elfogom,ezért nem szeretném, hogy magától alakuljon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!