Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Valaki ki tudná fejteni, hogy...

Valaki ki tudná fejteni, hogy az emberek jó része mi a fészkes fenéért takargatja a laptopja webkameráját?

Figyelt kérdés

Lassan 10 éve vannak laptopjaim és sosem takartam le a webkameráját semmivel és láss csodát azóta sem történt semmi rossz velem emiatt.

Persze most lehetne mondani, hogy "hát azért hogy ne tudjanak megfigyelni"

De mi a francért akarna bárki is, közel 8 milliárd emberből pont utánad kémkedni?

És még ha akadna is valami beteg elme aki utánad kémkedik, mit látna a képernyőjén az esetek nagy részében? Azt hogy valaki monoton arccal nézi a saját képernyőjét. Még rá lehetne mondani, hogy esetleg nyitott laptop előtt öltözöl át és akkor lehetne rólad valami videót csinálni, amivel visszaélhetnek, de hát istenem akkor elég lenne lecsukni vagy elfordítani arra a kis időre.

Ehhez képest vannak akik fizetnek azért, hogy ilyen laptop kamera takaró kütyüt vegyenek. 40+ os nők is keresnek ilyeneket.

Eleve több laptopban is van egy kis led ami világít ha a kamera használatban van, de néhány hülye ezt is kimagyarázza, hogy a hekkerek, azt ki tudják kapcsolni. Amikor ezek általában szimplán akkor világítanak, ha áram alatt van a kamera, de sebaj.

A másik meg az, hogy ott a telefonok első kamerája, amik most már sokkal jobb minőségű képet adnak, mint a legtöbb webkamera, de azt meg senki sem takargatja LOL.

2020. dec. 18. 14:49
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
nekem is azért van, mint amit a 4-es írt. volt már, hogy véletlenül bekapcsoltam, hát nem örültem neki.
2023. jún. 23. 18:17
 32/41 anonim ***** válasza:

#5 "A Rákosi-korszakban akkor miért voltunk a két millió besúgó országa?"

Azért egy hallott információt továbbadni lényegesen könnyebb, mint másnak az informatikai rendszerébe behatolni. Utóbbiért ráadásul az ember komoly börtönbüntetést is kockáztat, és nem mellékesen: elég nagy szakértelem kell hozzá.

2023. jún. 24. 00:32
 33/41 anonim ***** válasza:

"Mellesleg olyan helyen dolgozom, ahol sokszor ilyesmit keresnek és ha mondom, hogy nem árulunk ilyesmit"

Ez van.

Az emberek többsége nem fog gondolkodni, csak csinálja azt, ami épp a "divat". Nem csak informatikában, ha megnézed a napi aktuálpolitikát, ha az ember valamit az M1-en, vagy óriásplakátokon lát, azt hajlamos elhinni mindennemű utánajárás nélkül. Különösen igaz ez olyan dolgokra, ami felháborítja, vagy megijeszti az embereket. Hadd ne mondjam, ugyanez a hiszti van a VPN-ekkel is. Embertömegek mindenféle kételkedés, vagy utánajárás nélkül elhiszik, hogy ez valami csodatevő dolog, amitől ők tutira mindentől biztonságban lesznek, és anélkül meg mindenki csak rájuk vadászna. Ha meg valaki - mondjuk egy olyan, aki tényleg ért hozzá - rávilágít, hogy ez hülyeség, akkor képesek zsigerből lehülyézni az illetőt. Mert egy hangzatos, hatásvadász reklám jobban hat az emebrekre, mint az észérvek.

De ettől függetlenül azt mondom, hogy kár ezen felhúzni magad. Az, hogy a boltban valaki bunkó, az érthető, hogy zavar. De az, hogy otthon, a saját gépével mit csinál, ahhoz semmi közöd. Akkor sem, ha baromságot csinál.

2023. jún. 24. 00:45
 34/41 anonim ***** válasza:

"Azért egy hallott információt továbbadni lényegesen könnyebb, mint másnak az informatikai rendszerébe behatolni. Utóbbiért ráadásul az ember komoly börtönbüntetést is kockáztat, és nem mellékesen: elég nagy szakértelem kell hozzá."

Én nem a bűnözőktől félek. Félhetek a laptop gyártójától, az operációs rendszert kifejlesztő cégtől is ( Microsoft). Sosem lehet tudni, hogy ki kémkedhet utánad.

2023. jún. 24. 13:06
 35/41 anonim ***** válasza:
Ja hogy pedo vagy és zavar hogy nem tudsz bárkire rácsörögni videohívással aki véletlenül felveszi és ott ül bugyiban otthon mert azt hiszi full egyedül van, te meg kukkolnád. Hát így jártál. Ki az a hülye aki nem takarja le a kameráját? Nem valóság sóban élünk, hanem privát otthon.
jan. 15. 05:55
 36/41 A kérdező kommentje:

#35 Remélem tudod hogy így 2024 ben nagyon nem vicces akárkit alaptalanul pedofíliával vádolni?

Miért gondolod hogy pont a te nyamvadt életed akarná bárki megfigyelni?

Az én környezetemben továbbra is a laikus emberek takargatják.

IT-s cégnél dolgozom és érdekes módon az itteni kollegák nem takargatják de biztos mi vagyunk a hülyék :D

jan. 15. 12:20
 37/41 A kérdező kommentje:
Ja és még 1 kérdés. A mikrofontont is takargatjátok? Mert telefonon azon keresztül garantáltan megy a hallgatgatás. Ott mehet a valóságshow? :D
jan. 15. 12:26
 38/41 anonim ***** válasza:
Igen, ti vagytok a hülyék (nem kérek vírust a gépemre it-ske), mert most hogy kifejtetted h nem vagy pedo hajlamú, ok, nem vagy az biztos, de attól még felfoghatnád hogy nem mindenki szereti ha rejtett kamera van az otthonában. Azt csinálsz amit akarsz de ha hülyének nézed azokat akik nem akarnak kamerát a lakásukba, akkor ne csodálkozz ha téged is hülyének néznek.
jan. 15. 16:03
 39/41 anonim ***** válasza:
A mikrofon nem nézi ahogy némán alulöltözött vagy nyáron vagy simán otthon vagy a pároddal, meg a kamerát egyszerű letakarni. A mikrofont meg csak reménykedni lehet hogy nem hívódik fel valaki véletlenül klikkelésre, mert hallottam erről sztorikat. Nekem egyszer volt ilyen hogy ismerős felhívódott mikor beszélgettünk valakivel kabátzsebben volt a tel, aztán vagy 20 percig hallgatta hogy sztorizgatunk, nem értem miért nem tette le, gondolom az a fránya kíváncsiság :)
jan. 15. 16:07
 40/41 A kérdező kommentje:

" felfoghatnád hogy nem mindenki szereti ha rejtett kamera van az otthonában"

Ha a saját géped kamerája az akkor hogy rejtett? :D

"Azt csinálsz amit akarsz de ha hülyének nézed azokat akik nem akarnak kamerát a lakásukba, akkor ne csodálkozz ha téged is hülyének néznek."

Nem azért nézem hülyének az embereket mert nem akarják hogy titokban őket nézzék (ilyet nyilván senki normális nem szeretne) hanem azért mert nem tájékozódnak arról hogy hogy is megy valójában az ha valaki webkamerán akar utánad kémkedni. Főleg ha egy totál random ember vagy 8 milliárd másikból nem pedig egy befolyásos valaki.

jan. 15. 20:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!