Valaki ki tudná fejteni, hogy az emberek jó része mi a fészkes fenéért takargatja a laptopja webkameráját?
Lassan 10 éve vannak laptopjaim és sosem takartam le a webkameráját semmivel és láss csodát azóta sem történt semmi rossz velem emiatt.
Persze most lehetne mondani, hogy "hát azért hogy ne tudjanak megfigyelni"
De mi a francért akarna bárki is, közel 8 milliárd emberből pont utánad kémkedni?
És még ha akadna is valami beteg elme aki utánad kémkedik, mit látna a képernyőjén az esetek nagy részében? Azt hogy valaki monoton arccal nézi a saját képernyőjét. Még rá lehetne mondani, hogy esetleg nyitott laptop előtt öltözöl át és akkor lehetne rólad valami videót csinálni, amivel visszaélhetnek, de hát istenem akkor elég lenne lecsukni vagy elfordítani arra a kis időre.
Ehhez képest vannak akik fizetnek azért, hogy ilyen laptop kamera takaró kütyüt vegyenek. 40+ os nők is keresnek ilyeneket.
Eleve több laptopban is van egy kis led ami világít ha a kamera használatban van, de néhány hülye ezt is kimagyarázza, hogy a hekkerek, azt ki tudják kapcsolni. Amikor ezek általában szimplán akkor világítanak, ha áram alatt van a kamera, de sebaj.
A másik meg az, hogy ott a telefonok első kamerája, amik most már sokkal jobb minőségű képet adnak, mint a legtöbb webkamera, de azt meg senki sem takargatja LOL.
Ennek a kérdésnek az analógiájára írom az orrbefogást fejesugrásnál. Nem megy bele a víz, bzmeg!
:D
#8 Már ne haragudj de ez full baromság. Közösségi hálokon sokkal jobb képek vannak rólam mint bármi, amit az atom rossz minőségű webkamerámból ki lehet hozni :D És még ha valahol fent is van rólam kép valami ilyenen, hát az aztán a világ vége... Így is megannyi kamu profil van szerte az interneten.
Ennyi erővel akkor Covid járvány után is mindenhova csak maszkba menj, hiszen a térfigyelő kamerák sokasága is mennyi képet csinál rólad, a hekkerek azzal is visszaélhetnek ám. Ne legyél fent se Facebookon se sehol máshol sem rendes képpel.
Az email cím meg azért eléggé más mint a webmamerád irányítása.
"Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter"
Most komolyan: annyira nincs örömöd az életben, hogy egy ilyen piszlicsáré hülyeségen rugózva kell megmutatnod, mennyivel okosabb vagy, mint mindenki más?
Egyébként kérdező, tényleg azt kéne, hogy inkább elmondod nekik, miért nehéz eljutni a webkameráig egy átlagos, és pl routerrel osztott hálózati környezetben, és miért könnyebb megugrani egy mobilnetes android iptables-ét, ezáltal elérni a webkamot, és hogy miért szinte lehetetlen még az is. És ha már itt tartasz, a hoax-ról is ejthetnél pár szót :)
Ja, és komolyan mondom, nem kell befogni az orrot fejesnél.
De igen, egy ordenáré paraszt voltál. Már az alapkérdésben is, hát még a magyarázat meg a kommentek, ahol gyakorlatilag mindenkit hülyézel, gúnyolódsz, fikázol, támadóan kérdezel.
Velünk így ne beszélj azért, mert a munkád miatt frusztrált vagy, mivel itt senki nem ártott neked. Nem fogod beadni úgyse, hogy MINDENKI bunkó lesz, ha mondod, hogy nincs áru. Ha nem bírod a kereskedelmet (ezt elhiszem vendéglátós-ügyfélszolgálatosként), lépj ki vagy keress valami hobbit, amiben le tudod vezetni a feszültséget.
Kontrollálni akarom, mikor vegyen engem a webkamera, és mikor nem.
Ennyi.
Gondolom az eddigi válaszolók kb 90%-a is kamera takargató, de az a jó, hogy az eddigi válaszok nagy részében sem volt túl sok normális érv pár kivétellel, szóval csak beigazoltátok amit gondoltam. Úgyhogy köszi szépen :DD
Ezt is annyira tudtam, hogy néhány válasz majd csak annyiból áll, hogy miért zavar ez engem, meg nincs életem stb. És téged miért zavar, hogy engem zavar? :D Mindenkinek megvannak az életében azok a dolgok amik felbosszantják egy idő után.
Lehet a jelenlegi stílusomból az jön le, hogy ez a legnagyobb problémám és tényleg marhára zavar, de azért nem ez a helyzet, csak ez most így jött össze na.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!