Büszke lehet az ember egy valódi SS tisztre a felmenői között? Ráadásul igazi harcoló tiszt volt, nem hadtáp vagy irodai szolgálatos
Egy valódi (nem német származáú) SS tiszt van a felmenőim között. Harcoló alakulat tagja volt, állomásozott Magyarországon, rövid ideig a keleti fronton majd fegyverletételig Németo-ban.
Aztán amerikai hadifogság. Aztán polgári élet haláláig.
Egy ilyen felmenőre büszke lehetek? Budapest ostromában nem vett részt, de a dunántúli harcokban még igen.
"Igazi hős volt, "
Több kitüntetés birtokosa, még Tölgyfalombja is volt.
ez max egy érdekesség.
én pl még a csajozós korszakomban,vettem 100ft ért egy 1800as évek végén készült francia idegenlégiósról egy fényképet egy bolhapiacon.
kitettem otthon és ha a felvitt nő rákérdezett-szinte mindig rákérdeztek-akkor lenyomtam egy 30 perces mesét arról,hogy mekkora légiós volt a nagyapám.
de itt sem a nagyapa a lényeg,hanem a történet és a szenvedély amivel előadod azt.
Hát, ki mire büszke.
Én pl. apámra voltam büszke, amiért 50 évvel ezelőtt megtagadta, hogy úttörő legyen. Elég sokat szívott miatta.
(Később nekem elárulta, hogy igazából csak nem akarta levágatni a hosszú rockeres haját :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!