Hogyan érjem el, hogy érdekeljen valami?
Figyelt kérdés
Húszas éveim második felében járok. Az utóbbi években több dologba belekezdtem, de sokat félbehagytam, mert semmiben sem éreztem igazán örömet. Valahogy úgy vagyok vele, hogy mindig a már befejezett dolgokat akarom élvezni, de az odavezető utat nincs erőm végigjárni. Pl. nagyon szeretem a nyelveket, de nem tanulni szeretem őket, hanem tudni. Szerencsére még azelőtt kezdtem el magas szinten nyelveket tanulni, hogy beütött ez a nagy motiválatlanság a húszas éveim körül, így a nyelvtudásomból megélek. De semmi más nem sikerült azóta. Sokat aggódom a jövő miatt, meg hogy mikor hoz majd valami sikert, és ezért nem megy semmi. Gyerekkoromban még állati érdeklődő voltam, magánszorgalomból megtanultam egy csomó mindent, ami, ha folytatódott volna, elvezethetett volna egy tudományos életpályához. Ilyen akarok lenni megint, de nem találom magamban sehol a lelkesedést és a hitet hozzá. Valahogy hiányoznak az életemből az éltető élmények. Nem tudok "szerelmes" lenni valamibe (mondjuk valakibe se, ha már itt tartunk). Mintha meghaltam volna belül.2020. dec. 14. 10:59
1/1 anonim válasza:
Szerintem ennek az a neve, hogy lustaság. Sajnos az ellen nem tudom, hogy van-e gyógymód, mert ha tudnám, már én sem itt tartanék :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!