Mi a véleményetek egy feminista férfról?
Vonjunk különbséget a valódi és a "trendi" feminizmus között.
Az első azért alakult meg, hogy a nemek közötti egyenlőség megvalósuljon és egyik se kerüljön hátrányba - ezt minden értelmes ember támogatja.
Viszont amit manapság feminizmusnak neveznek, női kvóta, különböző mozgalmak, azok egyáltalán nem az eredeti elképzelést valósítják meg és helyett olyan apróságokon nyivákolnak, hogy az hihetetlen.
Az elsőt támogatni jó dolog, a másikat támogatni rossz dolog.
21/L
Így elsőre nem tudom, hiszen a feminizmus ma már nagyon sok mindent jelenthet. Mindenki mást ért rajta.
Van, akinek már az is feminizmus, ha egy férfi udvarias egy nővel.
Van, aki a szélsőséges férfigyűlölőket érti feministák alatt.
Szóval elég nehéz lenne bármiféle infó nélkül véleményt alkotni.
A férfiak 99%-a feminista, általában a legtöbben segítik a nőket.
Viszont ami meg van követelve, ráadásul a másik hátrányára, nem egyszer alázva, szidva, hibáztatva őket, nem biztos, hogy jó irányba viszi ezt a segítséget.
Én meg azt gondolom jó dolog, hogy vannak férfiak, akik annak vallják magukat és kiállnak a nők mellett, úgymond normalizálják azt, hogy bizonyos problémákkal foglalkozni kell. Ez szerintem olyan, mint amikor heteroszexuális emberek vagy cégek kimennek a Pridera, hogy a Meg mutassák, hogy a melegek jogait támogatják.
Nyilván vannak a feminizmusnak nagyon szélsőséges változatai is de azért feltételezhetó, hogy egy férfi nem a férfigyűlölő alternatívákat támogatja hanem az egészséges egyenlőséget.
férfiként én sokáig feministának tartottam magam (ma már nem, mert van egy-két központi kérdés, amiben nem tudok azonosulni a mérvadóbb feminista irányzatok által normának tekintett válasszal).
olyan tekintetben örülök neki, hogy nem sok férfi vállal fel ilyet (nők se sűrűn, idehaza a feminizmus szitokszó lett). ugyanakkor egy kicsit gyanakvóvá is tesz, ha valaki hangoztatja, mert időnként pont olyanok próbálják így mosdatni magukat, akik valójában elég távol esnek tőle (kicsit hasonlóan ahhoz, amikor valaki azzal indít, hogy "én nem vagyok antiszemita, de...", aztán zsidózik egy ordasat).
a hozzáállásod, gondolkodásmódod és tetteid tesznek feministává, nem az, hogy minek címkézed magad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!