7-22 óráig biztos tanulok minden nap, 1-2 óra szünettel összesen, de anyám abba is bele köt, hogy tanulni kell, akkor is. Sőt még tanulás közben is ezt szajkozza, mert h nem tudja mit csinálok🤯(hozzá teszem ő mindenből 2-es volt mindig)
Majd este 19-20 órakor elkezd beszólni h lekéne kapcsolni a villanyt,mert ő nagyon fáradt hol nem is dolgozik🤨 és hogy tanuljak úgy, mert hogy rengeteg van. És tanuljak sötétbe, vakuljak meg stb. De mikor kimegyek ahol van egy kis fény és a telefon lámpát is tudom használni akkor meg reggel egész nap azt hallgatom h éjszakázom😳🤯
Falramászok tőle.
Mikor megmondom neki h csituljon már le, és elmondom az okát nem akarja felfogni.
Azért ha te minden nap 7-22 óráig tanulsz, ott valami nagyon nincs rendben. Vagy a képességeiddel van gond, vagy a tanulásmódszereddel.
2020. dec. 10. 21:44
2/12 A kérdező kommentje:
Igen, dislexiás vagyok
2020. dec. 10. 21:47
3/12 A kérdező kommentje:
Levagyok maradva angolból mert 8 évig fel voltam mentve és nem tanultam semmit, és mivel már nem vagyok, be kell hozzam a lemaradást és grafikusnak tanulok és arra is gyakorolni kell amire így amúgy nem sok idő marad. + önfejlesztés, mint a pszichológia és hasonló könyveket is olvasok és egy alap tudású koreai és német nyelvet is elsajátítanám.
Szóval van kitűzve előttem dolgok.
2020. dec. 10. 21:50
4/12 anonim válasza:
Az, hogy ennyit tanulsz, csak azt mutatja, hogy vagy nagyon gyengék a képességeid vagy nagyon ergya a tanulási stratégiád...
2020. dec. 10. 21:57
5/12 anonim válasza:
Úristen, 7-22 óráig tanulsz 2 óra szünettel? Ilyet max az orvostanhallgatók csinálnak a legszigorúbb egyetemek legnehezebb idejében. Egy szülőnek ezt SEMMIKÉPP nem szabadna engednie. Délutánonként az lenne a legjobb ha elfelejtenéd a tanulást és kimennél a szabad levegőre, csinálnál valami olyat amit szeretsz, pl sportolás, vagy barátnők. ha egész nap tanulsz akkor annyi idő alatt az elméd sem fog fogni, mert pár óra tanulás után az agyunk elfárad és már csak alacsony hatékonysággal rakunk be bármit információt. Ráadásul kiégeted magad. Évekkel később ebből nagy baj lesz, ha csak nem előbb. Az pedig, hogy bíztatás, biztonság és támogatás helyet egy szülő még mentális terhet is helyez rád, az sajnos egyáltalán nem normális. Én nem szólhatok bele, hogy kinek az anyukája mit csinál és nem is fogok senkit minősíteni, de a Te érdekedben mondom, hogy változtass, ahogy csak tudsz, mert így a saját jövődet és egészségedet rongálod. Tanulj eleget, de ne abnormálisan sokat és élvezd az életet. Hidd el, a túlterhelés többet árt, mint amit használ. Tapasztalat. Csak segíteni szerettem volna. Ugye nem a szülő várja el, hogy egész nap tanulj?
2020. dec. 10. 21:57
6/12 anonim válasza:
A diszlexiára nem az a megoldás, hogy annyit tanulj, hogy ne legyen életed... Egy felnőtt figyelmi kapacitása egy órát képes kitartani egyhuzamban. A többi tképp fölösleges szenvedés, nulla eredménnyel, ha nem tartasz legalább 1-1 óra szünetet.
2020. dec. 10. 22:27
7/12 A kérdező kommentje:
Igazából ez nekem nem szenvedés. Van bennem lelkesedés és amíg nem rontják el a kedvem addig élevezem és nem okoz gondott. Szeretek szabadban lenne, mármint sportolólnék csak nincs rá pénz, így elmentem dolgozni is.
Élvezem, mert tudom h később haszonom lesz belőle. Legalább is hihetetlenül rosszul tudom magam érezni, ha vmi nem úgy sikerül ahogyan akarom. Ezért tanulok,mivel alapból hülye képességeket kaptam, szeretném fejleszteni magamon azt amit tudok.
2020. dec. 10. 22:35
8/12 anonim válasza:
Az én anyám meg pont az ellenkezője. Én önerőmből tanulom ami érdekel, és amivel tovább szeretnék tanulni, és nem is tanulok annyit mint te, csak 2-3 órát egy nap ebből a dologból, de anyám azt hiszi, hogy amikor a szobámba vagyok állandóan tanulok. Szeretek elvonulni, mint minden korombeli (16 vagyok), és tudja, hogy tanulom azt ami érdekel, hogy felvegyenek az egyetemre, de nem tanulok állandóan. Ő meg állandóan ezért piszkál, hogy minek tanulok annyit, pihenjek inkább. Pedig pihenek eleget, de hiába mondom neki.
2020. dec. 11. 11:46
9/12 anonim válasza:
7: igen, de azt nem érted meg, hogy teljesen fölösleges ennyit tanulni. Ha középiskolában csak ennyi tanulással tudsz előejutni, magasabb szinten meg fogsz akadni. Ezért lenne fontos most hatékonnyá tenni a tanulást és feleennyi tanulással, de nagyobb hatékonysággal elérni ugyanezt az eredményt.
2020. dec. 11. 12:17
10/12 A kérdező kommentje:
Tényleg vannak dolgok amiket fölösleges lenne. Vagy nemtom.
Az iskolai tanárok nem mondanak el leget, így én mire otthon kigyűjtőm ami még szerintem lényeges azzal megy el a legtöbb idő. Most az egyik online órán összefoglaló szerűség volt, de nem tudtam normálisan át adni az anyagot.
Össze vissza mondta, többször is elmondott dolgokat és többen az osztályból sem értették hogy most mit kéne lejegyzetelni.
Kissé írénkéhez hasonlítjük😅
Volt olyan h egy anyagot előre kidolgoztam, mire oda került a sor, fele annyit nem mondott el, mint ami lényeges lenne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!