A Tourette-szindrómát hogy sikerül egy szeretett személynél lehetőleg TÖK NORMÁLISAN lekezelni?!
Figyelt kérdés
Mindig megijedek, hogyha vannak ilyen rángásai, és félek, hogy valami "baj" van. Közben meg az csak annak a jele, és "semmi baj" :/.
Csak a legnagyobb bajom, hogy hogyan kezeljem le ezt nála... nem tudom, hogy hogyan reagáljak rá..
Nyugodt szeretnék lenni, de nem tudok:(
2020. dec. 10. 00:33
11/12 A kérdező kommentje:
Szia. Hogyne!
Oh, basszus. El is hiszem, hogy megvisel téged. De őt is eléggé, gondolom. Nem lehet vele könnyű együtt élnie.
2023. febr. 6. 06:18
12/12 anonim válasza:
Szia, én nem tudom eldonteni hogy OCD-m vagy tourettem van, mindig voltak tikkjeim kiskoromban óta pl eros pislogás mikor erővel becsukom a szemem, grimaszok meg ilyen szuszogas / fujtatas szeru dolog de vannak kényszeres cselekvések is..nagyon rossz mikor osszejottem a barátommal ő sokszor nem úgy reagált ezekre ahogy szerintem kéne, sokszor kb az arcomba mászott mikor grimaszoltam, hogy "mit csinálsz??" Ez nagyon rossz és olyankor meg erősebben rajon az emberre a kényszer és még inkább csinálja legalábbis én....azóta is együtt vagyunk és sztem "megszokta" és sose szól be vagy iylesmi, nagyon szeret, de sose beszéltem vele a betegsegemrol mert én sem tudom mi ez pontosan és csak kb 1 éve kezdtem utána olvasni hogy vannak ilyen zavarok, előtte csak azt hittem, simán fura vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!